O BUDDHA Restauracja Indyjska
Odległość jest kwestią perspektywy, dzięki czemu – w ujęciu kulinarnym – smaki Dalekiego Wschodu mogą być nie tylko w zasięgu wzroku, lecz wręcz na wyciągnięcie ręki. Dzięki temu nie trzeba patrzeć daleko, aby dostrzec na horyzoncie restaurację, która przybliża swoim gościom egzotyczne doznania rodem z południowo-wschodniej Azji.
W Buddzie pierwsze skrzypce gra kuchnia indyjska, aczkolwiek w menu nie zabraknie akcentów tajskich i chińskich. Zatem obok tradycyjnego dania z ojczyzny Ghandiego – channa masala z cieciorki w sosie z cebuli i pomidorów – figuruje tajska pasta curry z kurczakiem (zmieszana z mlekiem kokosowym i duszona m.in. ze świeżym imbirem).
Warto podkreślić, iż serwowane tu potrawy – oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych – cechują się również atrakcyjnym dla oka wyglądem, co można uznać za przejaw indyjskiej kultury, której żywe barwy są jednym z charakterystycznych elementów.