O Gorąca kiełbasiarnia
Wcześniej znana pod nazwą Imperium Smaku restauracja przeszła kulinarną metamorfozę pod okiem słynnej w kraju restauratorki. Rewolucja zaowocowała stworzeniem wyróżniającego się bistro, w którym królują regionalne kiełbasy i podroby.
Najpopularniejszą pozycją w menu jest wyrabiana na miejscu Kiełbasa od Wieśka. Powstaje z połączenia wieprzowego mięsa z dodatkiem wołowiny, czosnku i przypraw. Tuż przed podaniem specjał parzy się w garnku wystawionym na widok gości, by po podaniu harmonijnie komponował się z chrzanem, musztardą i świeżym chlebem na zakwasie.
To jednak nie koniec kulinarnych fajerwerków. Do kiełbasy najlepiej dobrać rosyjską soliankę. Ta przygotowywana jest na bazie wody z ogórków kiszonych z kiełbasą, wędzonym boczkiem, słoniną, pomidorami, kaparami i oliwkami. Ponadto na miejscu można skosztować wątróbki po kapitańsku (przekładanej farszem z cebuli z dodatkiem pieprzu i rodzynek) czy też gulaszu z gęsich serc w sosie paprykowo-lubczykowym.