O Armenia
Przechodząc przez próg restauracji Armenia, nie sposób nie zauważyć charakterystycznych odniesień do ormiańskiej kultury. Począwszy od właścicieli lokalu poprzez wystrój, muzykę, a na przyrządzanych w kuchni potrawach kończąc, można odnieść wrażenie, iż dotyka się w ten sposób czegoś wyjątkowego, miejsca nasiąkniętego nie tylko pasją, ale i długoletnią tradycją. Odnosząc się do niej, w menu znaleźć można sycące i aromatyczne zupy, takie jak jazet, bozbasz, ormiański bosz czy zupa z fasoli. Przy głównym daniu warto spróbować czebureki – chrupiącego ciasta faszerowanego mięsem wołowo-cielęcym, lamadżu – cienkich placków przełożonych mięsnym farszem wołowym, pomidorem i papryką czy też kebaba ormiańskiego. Końcowym słodkim akcentem może stać się zaś pachlava, puchar lodowy czy ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem o korzennym aromacie.