O Tawerna Gdyńska
Goście restauracji mogą odnieść wrażenie, że Tawerna Gdyńska ma bezpośredni dostęp do morza. Jej specjalnością są bowiem morskie ryby, które trafiają tutaj prosto z Gdyni. Dbają o to właściciele, którzy po zdobyciu wieloletniego doświadczenia w łowieniu i przyrządzaniu ryb, przybyli do Poznania z Trójmiasta, by zachęcić mieszkańców do częstszego spożywania bogatego w zdrowe tłuszcze łososia, soli czy sandacza. Dla tych, którzy nie zamierzają przebierać wśród 20 gatunków ryb, tawerna oferuje mięsne dania domowe i aromatyczne zupy. Obok filetu z pstrąga, dorsza, flądry, okonia, tilapii, kergulena, miętusa czy morszczuka i zupy rybnej można znaleźć żurek, barszcz, kotlet schabowy, polędwiczki drobiowe, filet z kurczaka, pierogi i sałatki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by delektować się nimi przy muzyce szantowej.