O Gobi Mongolian And Asian Restaurant
Zlokalizowana niemalże w samym centrum Warszawy restauracja jest nowością na kulinarnej mapie stolicy. Tutejszą specjalnością jest kuchnia mongolska. Odpowiada za nią kucharz będący rodowitym Mongolczykiem, który doświadczenie zdobywał w restauracjach w ojczystym kraju.
W menu znaleźć można kilkadziesiąt różnych dań kuchni mongolskiej (np. tradycyjny talerz mongolski, zupy z mięsem, pierogami, warzywami, krewetkami, mongolskie pierogi z wołowiną, deska mięs z grilla, w której skład wchodzi m.in. pieczone żebro wieprzowe, mięso wołowe, szaszłyk z owcy). W ofercie dostępne są także dania kuchni koreańskiej (np. grill koreański, bulgagi, jeyuk bokkeum), azjatyckiej (polędwica teriyaki) i europejskiej. Nie zapomniano też o łasuchach, na których czekają puchary lodowe lub mleczne napoje w kilku odsłonach.