Ou Sushi, Warszawa

Ou Sushi, Warszawa

O Ou Sushi

Sushi – w przeciwieństwie do wielu innych potraw – łączy w sobie zarówno walory smakowe, jak i zdrowotne. Ta japońska potrawa nie tylko cieszy swoim smakiem i egzotycznym wyglądem, lecz także dostarcza organizmowi niezbędnych witamin, minerałów i wartości odżywczych, takich jak zawarte w rybach kwasy tłuszczowe, jod (w który obfituje nori) czy łatwo przyswajalne białko.

Szeroki wybór kompozycji umożliwia odkrywanie nowych połączeń smakowych. Małe hosomaki (serwowane m.in. z oshinko, czyli marynowaną rzepą) i większe futomaki pozwolą przygotować podniebienie na california maki czy philadelphia maki, których kluczowym składnikiem jest serek Philadelphia. Amatorom tradycji poleca się natomiast ręcznie formowane nigiri, które są najstarszą odmianą tej potrawy.

Wszystkim, którym sushi wyjątkowo przypadło do gustu, restauracja oferuje kurs przygotowywania połączony z degustacją. Tutejszy mistrz tej sztuki przedstawia niezwykłą historię tego dania, wprowadza specjalistyczną terminologię, a następnie uczy technik zwijania oraz odpowiedniego przyrządzania ryżu i sosów. Pozwala to rozwinąć kulinarną pasję i przenieść ją na grunt domowy, dzięki czemu wszystkie kolejne przyjęcia na długo pozostają w pamięci gości.

Recommended For You