O Pietro Nizej
Amatorzy tradycyjnych polskich dań z akcentami kuchni europejskich oraz napojów z różnorodnymi odmianami chmielu mogą odwiedzić zlokalizowany w centrum Warszawy lokal - Piętro Niżej. Otwarta w 2016 roku restauracja zajmuje 2 powierzchnie: jedną na poziomie -1 i ogródek letni na patio. Otwierając kartę dań można udać się w podroż pełną wyśmienitych smaków, zaczynając od przekąsek (np. Marynarz, czyli śledź z burakami, cebulą, majonezem, ogórkiem konserwowym, grubo mielonym pieprzem) i sałatek (np. szpinak i gruszka z dodatkiem suszonej żurawiny i sera bursztyn z dressingiem miodowo-musztardowym), przez dania główne (np. sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym, ziemniakami z wody, brokułami z masłem i prażonymi płatkami migdałów lub pierogi z mięsem i cebulką), na bogatym wyborze napojów craftowych kończąc. Warto dodać, że pobyt gościom często umilają organizowane tu koncerty i inne wydarzenia muzyczne oraz sportowe.
Więcej informacji na Facebooku.