O Trattoria Oliva Verde
Fascynacja kulturą i kuchnią śródziemnomorską (a w szczególności włoską) leży u podstaw tej nowo otwartej trattorii. Pomysł na restaurację wziął się z zamiłowania do oryginalnych smaków potraw rodem z Włoch, ich prostoty i lekkości. Trattoria Oliva Verde kultywuje włoską tradycję degustowania posiłków w gronie rodziny i przyjaciół, tak aby w natłoku codziennych obowiązków znaleźć czas, by cieszyć się tym, co tu i teraz.
Aby było to możliwe, na chwile zapomnienia pozwolą dostępne w menu pozycje. Oprócz słynnych włoskich pizz (15 rodzajów) i makaronów (m.in. tagliatelle, fettuccione, linguine, gnocchi, pappardelle) można w nim odnaleźć oryginalne potrawy, takie jak: gorgonzola z miodem gryczanym serwowana z focaccią. Dostępne są również lekkie sałatki (np. szynka z gruszką, czyli plastry szynki parmeńskiej w otoczeniu rukoli z dodatkiem dojrzałej gruszki oraz suszonej figi, skropione winegretem balsamicznym).