Wyróżniki
Bałkańska restauracja usytuowana blisko metra Stokłosy Zestaw: “czekadełko”, przystawka, drugie danie, deser i kieliszek wina Oferta limitowana
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Nawet jeśli kocioł przyganiał garnkowi, nie zawsze musi sam smolić – często kryje w sobie smacznie przyrządzone dania. Sprawdź, co kotłuje się w głowie kucharzy przyrządzających dania w restauracji Bałkański Kocioł. Oferta 119 zł za 4daniowe menu degustacyjne kuchni bałkańskiej dla 2 osób. Menu “Czekadełko” najczęściej 2 kawałki domowego pieczywa pogaca wraz z pastą lub marynatą. Przystawka 1 talerz dla 2 osób grillowane pieczarki nadziewane słonym serem i dojrzewającą szynką, panierowana marynowana papryka z nadzieniem z twarożku, oliwki czarne i zielone, domowy jogurt Drugie danie do wyboru 1 plejskavica gurmańska – grillowany kotlet 300 g z mięsa siekanego z kackavajlem żółty ser i boczkiem, pieczone ziemniaczki, mała sałata szopska, ajvar 2 grillowane cevapy z baraniny podane z ziemniakami, domowym jogurtem, małą sałatą szopską i ajvarem Deser tort z mokrej bezy z nadzieniem kawowym i musem truskawkowym Kieliszek wina 150 ml czerwone Vranac lub białe Krstac Bałkański Kocioł Bogactwo smaków i aromatów w połączeniu z rustykalnym, drewnianym wystrojem tworzą miejsce sprzyjające zarówno hucznemu biesiadowaniu, jak i kameralnemu wyjściu we dwoje. Ucztę rozpocząć można od zupy krem z kasztanów lub sera Haloumi prosto z grilla. Wśród sycących dań głównych, które przygotuje serbski szef kuchni, widnieje grillowany kozi camembert, soczysty udziec jagnięcy albo kalmary z ziemniakami po dalmacku. Smak potraw wzbogaci jeden z dostępnych sosów tzatziki, ajvar i urnebes, a słodką chwilę przyjemności po posiłku zapewni ciasto czekoladowe z likierem pomarańczowym.