Wyróżniki
Restauracja Borpince: klimat Węgier w centrum Warszawy – tradycyjne dania kuchni węgierskiej, ponad 100 pozycji w karcie win i oryginalna węgierska muzyka Na dobry początek: körözött (pasta z bryndzy z dodatkiem słodkiej papryki), májpástétom (pasztet z wątróbki drobiowej z brandy) lub hortobágyi palacsinta (naleśnik z wieprzowiną w pikantnym sosie paprykowym) Danie główne: do wyboru tokaji pisztráng (pstrąg duszony w wytrawnym tokaju furmint z opiekanymi ziemniakami), pulykamell spenótágyon (soczysta pierś indycza na duszonym szpinaku z opiekanymi ziemniakami) bądź szűzérmék magyarosan (polędwiczki wieprzowe z pikantnym leczo i opiekanymi ziemniakami) Słodki deser: gesztenyepüré (puree z kasztanów z rumem i bitą śmietaną), fagylalt (lody z owocami lub bakaliami) albo torcik czekoladowo-morelowy Lokal wyróżniony w rankingu restauracji magazynu Polityka Lokalizacja: centrum – Zgoda Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Nie musisz zgłębiać sekretów języków obcych, by liznąć nieco wiedzy o odmiennej kulturze. Wybierz się w podróż ze smakiem i odwiedź Węgry z dzisiejszym grouponem – w restauracji Borpince czeka na Ciebie 3daniowa uczta węgierska z lampką wina w 1 z 3 opcji do wyboru 1 89 zł zamiast 188 zł za ucztę dla 2 osób, 2 169 zł zamiast 376 zł za ucztę dla 4 osób, 3 319 zł zamiast 752 zł za ucztę dla 8 osób. Kulinarna podróż Właścicielami restauracji Borpince są rodowici Węgrzy, którzy dbają o to, by smak potraw odzwierciedlał klimat ich rodzimego kraju. W tle słychać węgierską muzykę, w karcie win można znaleźć ponad 100 pozycji, będących godnymi reprezentantami wszystkich węgierskich regionów winiarskich, a dania przygotowywane są zgodnie z tradycyjnymi recepturami, koniecznie ze szczyptą czerwonej papryki i czosnkiem. Z grouponem będziesz miał okazję skosztować najlepszych pozycji z menu – dokładną listę potraw wraz z ich opisem znajdziesz poniżej. Przystawka körözött pasta z bryndzy z dodatkiem słodkiej papryki, májpástétom pasztet z wątróbki drobiowej z brandy hortobágyi palacsinta naleśnik z wieprzowiną w pikantnym sosie paprykowym Danie główne tokaji pisztráng pstrąg duszony w wytrawnym tokaju furmint z opiekanymi ziemniakami, pulykamell spenótágyon soczysta pierś indycza na duszonym szpinaku z opiekanymi ziemniakami, szűzérmék magyarosan polędwiczki wieprzowe z pikantnym leczo i opiekanymi ziemniakami. Deser gesztenyepüré puree z kasztanów z rumem i bitą śmietaną, fagylalt lody z owocami lub bakaliami, torcik czekoladowomorelowy. Wino dobrane do posiłku, w kilku opcjach do wyboru. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl