Wyróżniki
Arystokratyczna szkoła dobrych manier pod okiem prawdziwego barona Kultura dnia codziennego – reguły ubioru – sztuka jedzenia i picia – zachowanie w podróży i więcej Leszek Leopold baron von Biberstein Kazimierski – trener z 15-letnim doświadczeniem i ekspert ds. protokołu dyplomatycznego Lokalizacja – Ochota Oferta limitowana
O tej ofercie
Metody nauki dobrych manier sprzed lat, choć często skuteczne, mogą wiązać się z kontrowersjami. Zamiast walić się po dłoniach linijką czy zamykać się w ciemnej komórce na kilka dni o chlebie i wodzie – przyswój reguły savoirvivre’u w mniej ekstremalny sposób z dzisiejszym grouponem. Za szkolenie Leszka Leopolda barona von Biberstein Kazimierskiego „Savoirvivre dla każdego” zapłacisz 139 zł zamiast 697 zł. Etykieta na co dzień Pięciogodzinne szkolenie pod okiem jednego z najbardziej dystyngowanych polskich dżentelmenów, potomka słynnego rycerskiego rodu herbu von Biberstein, pozwoli Ci odtąd zabłysnąć w towarzystwie w prawdziwie arystokratyczny sposób. Nie będziesz miał wątpliwości, czy całować kobiety w rękę, bez kłopotów dobierzesz strój do okazji i trunki do potraw, nie dostaniesz nerwowych drgawek w obliczu zestawu sztućców do jedzenia homara, a nawet nauczysz się z klasą używać telefonu komórkowego. Błękitna krew Gwarancją arystokratycznej ekskluzywności warsztatów jest osoba prowadzącego – Leszek Leopold baron von Biberstein Kazimierski to uznany specjalista od dobrych manier i dyplomowany ekspert ds. protokołu dyplomatycznego, od 15 lat prowadzący kursy, warsztaty oraz szkolenia w kraju i za granicą. Jest częstym gościem programów telewizyjnych m.in. TVP 2, TVN, TVN Style, gdzie doradza widzom, jak z klasą przejść przez życie. Zagadnienia poruszane na szkoleniu kultura dnia codziennego uprzejmość, punktualność, kolejność kłaniania się, o sposobach podawania ręki, na spotkaniach prywatnych i służbowych ubiór zasady ogólne, rodzaje ubiorów, dodatki, najczęstsze uchybienia sztuka jedzenia i picia składanie sztućców, jak należy jeść poszczególne potrawy, spożywanie napojów również alkoholowych kieliszki i szklanki spotkania towarzyskie przyjęcia oficjalne i prywatne, zaproszenia, nakrycie stołu, dekoracja i oświetlenie, kartoniki z nazwiskami gości, kolejność dań, kto wita i zaprasza gości do stołu, rola telefonu komórkowego podstawy protokołu precedencja, tytułowanie, tytuły urzędowe, dyplomatyczne, naukowe, kurtuazyjne, zastosowanie w mowie i piśmie, formy grzecznościowe, „pan” kontra „ty” bilety wizytowe rodzaje wizytówek, papier, układ, format, czcionki, bilety prywatne, urzędowe i kombinowane, wzory biletów, pisanie po wizytówkach podróż samochodem hierarchia miejsc w samochodzie, jak wsiada i wysiada kobieta, w taksówce, w samochodzie służbowym i prywatnym wyjazdy zagraniczne przygotowanie się do wyjazdu, zachowanie się za granicą Szkolenie odbywa się w budynku Centrum Konferencyjnego IBIB Polskiej Akademii Nauk przy ul. Księcia Trojdena 4 w Warszawie