Wyróżniki
Odkryj tajniki technik gotowania razem z City Chefem Stanisławem Bobowskim - jednym z najlepszych krakowskich Szefów kuchni.
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Wybierz 1 z 4 opcji
kurs online “Nauka Technik Gotowania”
- 39,99 zł zamiast 99 zł za kurs na poziomie podstawowym,
- 39,99 zł zamiast 99 zł za kurs na poziomie średnio zaawansowanym,
- 39,99 zł zamiast 99 zł za kurs na poziomie zaawansowanym,
- 99,99 zł zamiast 259 zł za kurs na wszystkich poziomach zaawansowania.
Kursy nauki technik gotowania przeznaczone są zarówno dla osób rozpoczynających swoją przygodę kulinarną jak i tych, które mają już doświadczenie w kuchni. Prowadzący kursy Szef kuchni Stanisław Bobowski w przystępny sposób tłumaczy jak poprawnie gotować wybraną techniką, jakie są różnice pomiędzy różnymi technikami gotowania oraz jakie zjawiska zachodzą podczas wybranej obróbki termicznej żywności. Każdy kurs składa się z 20 lekcji, do których dołączono dodatkowe materiały w pliku pdf. Każda lekcja trwa średnio ok. 12 minut i zakończona jest testem.
Kurs podstawowy składa się z następujących lekcji:
- Rodzaje noży i desek kuchennych
- Obróbka wstępna warzyw
- Nauka techniki krojenia część I
- Nauka techniki krojenia część II
- Świeże zioła - ogólna charakterystyka
- Własne mieszanki przyprawowe i suszenie ziół
- Warzywa strączkowe - techniki gotowania
- Tłuszcze roślinne - produkcja własnych oliw smakowych oraz ogólna charakterystyka
- Tłuszcze zwierzęce -produkcja masła domowym sposobem oraz ogólna charakterystyka
- Techniki blanszowania warzyw
- Ziemniaki - techniki obróbki termicznej
- Jaja - klasyfikacja i techniki gotowania
- Kasze - charakterystyka i techniki gotowania
- Drób część I - technika rozbioru drobiu na przykładzie kurczaka
- Charakterystyka mąki
- Charakterystyka i rodzaje makaronów
- Mleko i podstawowe przetwory mleczne
- Technika gotowania na parze i technika duszenia część I: warzywa i owoce
- Technika grillowania i technika pieczenia część I: warzywa i owoce
- Technika smażenia część I: warzywa i owoce
Kurs średnio zaawansowany składa się z następujących lekcji:
- Dipy na zimno - techniki przygotowywania dipów na różnych bazach
- Technika przygotowywania wywarów i produkcja własnych kostek rosołowych
- Domowy wyrób makaronu
- Ryż - charakterystyka i techniki gotowania
- Technika wyrobu twarogu domowym sposobem
- Drób część II
- Chleb - techniki wypieku chleba domowym sposobem
- Naleśniki, racuchy, pancakes - techniki przygotowywania
- Rolady
- Technika Confit
- Technika gotowania na parze część II: mięsa
- Technika grillowania część II: mięsa
- Technika pieczenia część II: mięsa
- Technika smażenia część II: mięsa
- Technika duszenia część II: mięsa
- Technika wędzenia część I
- Owoce morza - charakterystyka i czyszczenie
- Ryby część I - technika filetowania na przykładzie łososia
- Zupy - podział i techniki przygotowywania
- Steki część I
Kurs zaawansowany składa się z następujących lekcji:
- Steki część II
- Podstawowe sosy ciepłe - technika przygotowywania
- Grzyby - technika obróbki wstępnej i konserwacji
- Produkcja octów metodą domową
- Ryby część II - technika filetowania ryb płaskich
- Przetwory w occie
- Sosy pieczeniowe: Demi-glace jako sos matka
- Ryby na zimno - technika marynowania ryb
- Technika gotowania na parze część III: ryby i owoce morza
- Technika grillowania część III: ryby i owoce morza
- Technika pieczenia część III: ryby i owoce morza
- Technika smażenia część III: ryby i owoce morza
- Technika duszenia część III: ryby i owoce morza
- Farsze
- Technika wyrobu domowego pasztetu
- Ketchup, musztarda, majonez, chrzan
- Dziczyzna
- Dżemy i powidła - otrzymywanie i technika pasteryzacji
- Technika wędzenia część II
- Technika sous vide
Więcej informacji na temat kursów znajdziesz tutaj
kuchnia jedzenie gotowanie online stek kucharzWarunki
Groupon ważny przez 2 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Oferta wyłączona z kodów promocyjnych Groupon.
Dodatkowe informacje: nie musisz drukować grouponu – wystarczy, że zapiszesz go elektronicznie i wyślesz kod mailowo.
Realizacja; po zakupie należy wysłać maila na adres: info@cooknastic.pl z podaniem kodu grouponu i kodu zabezpieczającego. W odpowiedzi w ciągu 48 godz. uczestnik kursu otrzyma pierwsze informacje dotyczące jego przebiegu.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Cooknastic
W życiu, podobnie jak w kuchni, trzeba umiejętnie równoważyć proporcje - warto zatem podnieść swoje umiejętności w kulinarnej sztuce i poprawić jakość nie tylko swoich potraw, ale i zarazem stylu życia. Portal kulinarny Cooknastic jest miejscem, w którym można nie tylko nauczyć się gotować, lecz dzięki rozbudowanym funkcjom społecznościowym poznać ciekawych i pełnych pasji ludzi, którzy zainspirują i pomogą rozwiać wątpliwości. Podczas kursu gotowania można dowiedzieć się informacji na temat technik krojenia, blanszowania, przygotowania i gotowania poszczególnych produktów żywieniowych i więcej. Kurs gotowania prowadzony jest na wszystkich poziomach zaawansowania, dlatego też naukę mogą rozpocząć zarówno początkujący jak i ci którzy chcą poznać nowe tajniki sztuki kulinarnej.