Wyróżniki
Autorskie dania przygotowywane z sezonowych produktów: ciekawe doświadczenie kulinarne – gwarancja bogatego smaku i aromatu Marcin Szlagowski: współautor menu - 7 lat doświadczenia na stanowisku szefa kuchni - uczył się od słynnych europejskich kucharzy Przystawki: tatar wołowy na bogato, krewetki z czosnkiem na sałatach, krokiety złociste z boczkiem i chrustem ziemniaczanym Zupy: borowikowa z lanymi kluskami, barszcz ukraiński na wędzonych żeberkach Danie główne: szynka wieprzowa na piwnym łożu z glazurowaną marchwią i ziemniaczanym gratin, żeberka wołowe z frytkami steak house z fasolką szparagową i blanszowanym porem, halibut szałwią perfumowany z ryżem i warzywami Desery: pleśniak własnego wypieku z domową konfiturą, carpaccio ze śliwek węgierek z cynamonowa nutą podane z płatkami migdałów i lodami z orzechem włoskim Wykwintna 4-daniowa kolacja dla 2 osób: pierogi z nadzieniem z wiejskiej kaczki i maślaków, łosoś marynowany w soli morskiej, barszcz ukraiński na wędzonych żeberkach, zupa ziemniaczana na wędzące z wiankiem z wędzonego łososia, pierś kurza faszerowana wodnymi kasztanami i goudą z kremowym tagliatelle i sałatami ogrodowymi, zawijane filety z suma w gorczycowym sosie z warzywnym ciastkiem, mascarpone przekładane wiśniami i żurawinowym crunchem Miejsce przyjazne rodzinom: na terenie lokalu kącik dla dzieci i przewijak Dostępna sala konsumpcyjna dla palaczy i pomieszczenie dla palących cygara Lokalizacja: ścisłe centrum – pl. Lotników Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść. Ale gdzie Cztery Talerze, tam do syta wybornie zjesz. Przekonaj się o tym, odwiedzając z bliską osobą, rodziną lub przyjaciółmi szczecińską restaurację z 1 z 3 grouponów na aromatyczne i soczyste frykasy 1 40 zł za groupon wart 80 zł na całe menu dla 2 osób, 2 80 zł za groupon wart 160 zł na całe menu dla 4 osób, 3 99 zł za groupon wart 202 zł na menu degustacyjne w ramach 4daniowej kolacji dla 2 osób. Pyszna niespodzianka Obiad czy kolacja w restauracji Cztery Talerze to niezwykle ciekawe doświadczenie. Kucharze uwielbiają eksperymentować i tworzyć autorskie danie, które zaskakują unikalną mieszanką smaków. Cenią wpływy z Europy, Azji czy Ameryki, ale światowe frykasy doprawiają szczyptą polskości. W efekcie na talerzu gości może pojawić się np. gaspacho w towarzystwie śledzia. Wszystkie dania są przygotowywane z sezonowych produktów, dlatego zachowują bogaty smak i aromat. Odkryj ciekawe połączenia Ucztę można zacząć od krewetek z czosnkiem na sałatach czy zupy borowikowej z lanymi kluskami. Punktem kulminacyjnym kulinarnej podróży warto uczynić szynkę wieprzową na piwnym łożu z glazurowaną marchwią i ziemniaczanym gratin lub żeberka wołowe z frytkami steak house z fasolką szparagową i blanszowanym porem. Słodkie zakończenie gwarantuje wyborny deser. Jeśli zdecydujesz się na romantyczną kolację, będzie mógł przebierać w daniach z menu degustacyjnego. A są wśród nich Przystawka 1 krokiety złociste beszamelowe z boczkiem i chrustem ziemniaczanym 2 pierogi z nadzieniem z wiejskiej kaczki i maślaków 3 łosoś marynowany w soli morskiej na miodowokoperkowym vinaigrette z sezamkami Zupa 1 uczciwa borowikowa z lanymi kluskami 2 zupa ziemniaczana podprawiana kminkiem gotowana na wędzące, podana z wiankiem z wędzonego łososia 3 barszcz ukraiński na wędzonych żeberkach Danie główne 1 pierś kurza faszerowana wodnymi kasztanami i goudą z kremowym tagliatelle i sałatami ogrodowymi 2 rolada z marynowanej wołowiny z maślaną brukselką podana obok pietruszkowej polenty 3 halibut szałwią perfumowany w papilocie z ryżem i warzywami 4 zawijane filety z suma w gorczycowym sosie z warzywnym ciastkiem Deser 1 puszyste mascarpone przekładane wiśniami i żurawinowym crunchem zapieczone pod brązowym cukrem 2 carpaccio ze śliwek węgierek z cynamonową nutą podane z płatkami migdałów i lodami z orzechem włoskim 3 pleśniak własnego wypieku z domową konfiturą