Wyróżniki
Izumi Sushi Izakaya: pierwszy sushi pub w Polsce W zestawie: przystawka i 2 x sushi dla każdej osoby, opcjonalnie wybrany drink Lokalizacja: ścisłe centrum, Aleje Jerozolimskie 61/63 (wejście od Emilii Plater) Oferta limitowana
O tej ofercie
Choć przedstawienie w japońskim teatrze może trwać nawet 8 godzin, to specjalność kuchni rodem z Kraju Kwitnącej Wiśni raczej nie wieje nudą. Przekonaj się o tym, udając się z dzisiejszym grouponem na kulinarny spektakl w Izumi Sushi Izakaya 1 69 zł zamiast 124 zł za zestaw dla 2 osób 1 x przystawka 2 x sushi dla każdej osoby, 2 89 zł zamiast 162 zł za zestaw dla 2 osób 1 x przystawka 2 x sushi oraz dowolny drink dla każdej osoby, 3 129 zł zamiast 248 zł za zestaw dla 4 osób 1 x przystawka 2 x sushi dla każdej osoby lub 4 169 zł zamiast 324 zł za zestaw dla 4 osób 1 x przystawka 2 x sushi oraz dowolny drink dla każdej osoby. W menu Przystawki do wyboru pikantne skrzydełka 5 szt., żeberka 3 szt., edemame 150 g, smażone kalmary 70 g. Sushi pieczone maki ze skórką łososia 6 szt., futomaki z krabem 6 szt., pikantny łosoś 6 szt., crazy maki 5 szt., hosomaki z ogórkiem 6 szt., philadelfia maki z łososiem 6 szt., philadelfia maki z rybą maślaną 6 szt.. Drinki strawberry milk shake, izakaya, Long Island. Izumi Sushi Izakaya Jest to już trzecia w Warszawie restauracja mistrza sushi z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w Japonii m.in. klika lokali w Tokio, znawcy kuchni Azji PołudniowoWschodniej, Alona Thana. Izumi Sushi Izakaya proponuje autorską kuchnię, opierającą się na japońskim stylu łączonym ze światowym trendem fusion. Pierwszy lokal Alona – Restauracja Izumi na Placu Zbawiciela – już półtora roku po otwarciu mogła szczycić się mianem „Knajpy roku 2007” w plebiscycie Gazety Wyborczej. Natomiast Restauracja Izumi Biały Kamień, malowniczo zlokalizowana w gąszczu 100letnich palm w mokotowskiej Palmiarni, zdobyła 1. miejsce w konkursie na najlepszą polską restaurację sushi podczas I Ogólnopolskiego Festiwalu Sushi 2010 r.. Izumi Sushi Izakaya to próba przeniesienia na polski grunt popularnej w Japonii tradycji pubów Isakaya. Marzeniem Alona jest, aby działalność jego restauracji przyczyniła się do głębszego zrozumienia japońskiej kultury kulinarnej w kraju nad Wisłą. Dlatego też niestrudzenie – wraz z żoną Alicją – propagują kulturę Kraju Kwitnącej Wiśni, pisząc o sushi, pojawiając się w mediach, organizując pokazy kulinarne czy zasiadając w jury konkursów gastronomicznych. Magazyn „Food Service” umieścił Alona na liście najbardziej wpływowych ludzi, którzy w ostatnim 20leciu zmienili oblicze polskiej gastronomii. Więcej znajdziesz na Facebooku.