Wyróżniki
Uczta w bałkańskim stylu, w menu np. placek chaczapuri, pierogi chinkali, kotleciki kufte, kebabczeta czyli paluszki z siekanego mięsa
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Szczegóły:
- oferta dostępna w lokalu i na wynos
- rodzaj kuchni: gruzińska
- skład oferty: menu degustacyjne dla 2 osób
Przystawka:
- lobio – pasta z czerwonej fasoli z cebulą, kolendrą i orzechami włoskimi
Zestaw główny:
- chinkali – pierogi gruzińskie z mięsem mielonym i kolendrą
- chaczapuri do wyboru (imerecińskie – z serem, megrelskie – z podwójnym serem, adżarskie – w kształcie łódki, z serem i jajkiem, Małej Gruzji – z mięsem)
- kufte – kotleciki z mięsa wieprzowo-wołowego zawinięte w boczek
- kebabczeta – paluszki z siekanego mięsa wieprzowo-jagnięcego przyprawione pikantnie
Deser:
- ciasto miodowo-orzechowe lub miodowo-czekoladowe.
Do każdego zestawu woda
Warunki
Groupon ważny przez 3 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony. Do końca stycznia 2023 r., brak możliwości realizowania grouponów.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 8 grouponów, ale wykorzystać maks. 4 groupony, a 4 przekazać jako prezent. Oferta wyłączona z kodów promocyjnych Groupon i dodatkowych zniżek Groupon.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Możliwość wykorzystania grouponu na wynos lub w lokalu.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: https://www.groupon.pl/reservations/back. Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem. Nie musisz potwierdzać rezerwacji telefonicznie.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Mała Gruzja
Położona w samym centrum Warszawy kameralna restauracja od 2008 roku umożliwia kulinarną podróż do Gruzji. Kuchnia prowadzona jest przez rodowite Gruzinki, które przybyły do Polski z Tbilisi.
W menu apetycznie prezentuje się chaczapuri, czyli tradycyjny, serowy placek występujący w kilku odmianach, z których każda związana jest z innym regionem kraju. Nie mniej interesującymi propozycjami są czaqapuli (duszona jagnięcina w białym winie z estragonem, mirabelkami podawana z ryżem i sałatką) oraz charszo (zupa z pomidorów z ryżem gotowana na cielęcinie i wołowinie). Słodkie chwile zapewnić może baklawa z miodem i orzechami.