Wyróżniki
W menu oryginalne potrawy z różnych zakątków świata m.in. orientalne i środziemnomorskie
O tej ofercie
Wybierz 1 z 4 opcji
- 89,99 zł zamiast 162 zł za zupę lub przystawkę i danie główne dla 2 osób,
- 99,99 zł zamiast 182 zł za zupę lub przystawkę, danie główne i kieliszek wina dla 2 osób,
- 119,99 zł zamiast 222 zł za zupę lub przystawkę, danie główne, kieliszek wina i deser dla 2 osób,
- 229,99 zł zamiast 444 zł za zupę lub przystawkę, danie główne, kieliszek wina i deser dla 4 osób.
Menu:
Przystawki i zupy:
- Bliny gryczane, wędzony łosoś, kawior czerwony, ser fkoryciński, roszponka
- Tatar z polędwicy wołowej, pikle, przepiórcze jajo, sos musztardowy, razowiec
- Pasztet z dzika, konfitura różana, borowiki w occie, tostowana chałka, grzaniec galicyjski
- Carpaccio z podwędzanego półgęska, sos z francuskiej musztardy, maliny, tost, sałatka
- Krewetki black tiger, bataty, limonka, chilli
- Carpaccio z łososia bałtyckiego, tatar z anchois, seler naciowy, parmezan
- Marynowany rostbef, coulis tatar z mango, pieczona papryka, mięta
- Chińska zupa pikantno-kwaśna
- Won-ton (bulion z pierożkami)
- Zupa ogórkowa z chilli
- Zupa cebulowa z francuską musztardą, gorczycą i estragonem oraz czosnkową bagietką
- Krem z pomidorów San Marzano, pieczarka, ziołowa bagietka
Dania główne:
- Żeberka wieprzowe, miodowy sos BBQ z burbonem, karmelizowane szalotki, groszek cukrowy, frytki
- Kaczka pieczona z jabłkami, fasolka szparagowa, sos pomarańczowy, knedle nadziewane suszonymi śliwkami i słoniną
- Gołąbki z cielęciną, kaszą pęczak i grzybami, sos borowikowy, purèe z duszoną cebulą
- Kotlet schabowy z kością, smażony w gęsim tłuszczu, duszona kapusta z cukinią i suszonymi owocami, kluska śląska ze skwarkami
- Kurczak kung pao z orzeszkami i warzywami
- Kurczak z woka z imbirem i orzeszkami nerkowca
- Kurczak słodko-kwaśny
- Wołowina z woka z papryką i pieprzem lub warzywami i kolendrą na gorącym półmisku
- Wieprzowina z woka z warzywami
Desery:
- Lody – wyrób własny, wanilia/chałwa/jogurt podawane z gorącymi malinami
- Fondant (gorące ciastko z belgijskiej czekolady, wiśnie, sorbet)
- Crème brûlée z cynamonem
- Szarlotka z gorącym sosem wiśniowym i lodami waniliowymi
- Tapioka z mango
MarcoPolo House
Podróże kulinarne, w przeciwieństwie do tradycyjnych wypraw, nie wymagają dalekich wyjazdów i ogromnych pokładów finansowych. Aby poczuć się jak Marco Polo i odkryć nieznane lądy, wystarczy przekroczyć próg warszawskiej restauracji i skosztować tutejszych potraw rodem z krajów Orientu i znad Morza Śródziemnego. W menu znajdziemy takie dania jak m.in. carpaccio z podwędzanego półgęska, pasztet z dzika, kurczak z woka z imbirem i orzeszkami nerkowca, tapioka z mango i wiele więcej. Wszystkie smakowe kompozycje są autorstwem szefa kuchni Marcina Przytuły.
Warunki
Groupon ważny do 25.06.2015 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić i wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Konieczna rezerwacja tel. 22 894 64 70 z podaniem kodu zabezpieczającego. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.