Wyróżniki
W menu m.in.: sandacz z patelni w kremowym sosie śmietanowo-cytrynowym na włoskim makaronie, z dodatkiem chrustu z pora i pomidorkami cherry
O tej ofercie
Oferta
2-daniowa uczta w 1 z 3 opcji:
1) 99,99 zł zamiast 188 zł za ucztę dla 2 osób,
2) 199,99 zł zamiast 376 zł za ucztę dla 4 osób,
3) 299,99 zł zamiast 564 zł za ucztę dla 6 osób.
Przykładowe dania główne:
- stek z wybornej polędwicy wołowej oprószony czarną solą górską, na plastrach grillowanych ziemniaków i liściach szpinaku w sosie z gorgonzoli
- pieczone gęsie udo na postumencie z glazurowanych warzyw wraz z ziemniakami opieczonymi na maśle z ziarenkami czarnuszki
- polędwiczka wieprzowa duszona z kurkami w mascarpone, w towarzystwie szafranowych kopytek włoskich, doprawionych ziarenkami czarnuszki
- kotleciki jagnięce z kostką doprawione czosnkiem i tymiankiem, opiekane na grillu; serwowane z pieczonymi ziemniakami, bakłażanami i fetą
- filet z halibuta pieczony w płatkach czosnku z ziemniakami na maśle w towarzystwie muli w pomidorach
- sandacz z patelni w kremowym sosie śmietanowo-cytrynowym na włoskim makaronie z dodatkiem chrustu z pora i pomidorkami cherry
Desery:
- tort bezowy: beza figowa przełożona delikatnym kremem z mascarpone i czekolady z kroplą sosu figowego na cukrze z brandy.
- suflet: wykwintne ciastko czekoladowe z wypływającą lawą płynnej, gorącej czekolady, podane z lodami waniliowymi
- crème brûlée: delikatny krem waniliowy o subtelnym posmaku cytrusów z palonym, brązowym cukrem
Restauracja wyróżniona przez:
- Gazeta Wyborcza - krytyk kulinarny Maciej Nowak
- Rzeczpospolita ***** (pięć gwiazdek)
- POLITYKA
- 100 najlepszych miejsc w Warszawie wg PRZEWODNIKA RZECZPOSPOLITA
- wyróżnienie przez Warsaw Insider jako Wybór Insidera
- SZEFOWA KUCHNI - Anna Martynowska KUCHARZ ROKU magazynu KUCHNIA (pierwsza kobieta w Polsce)
- wyróżnienie przez WPROST / Smaki przewodnik po warszawskich restauracjach
Oregano Dom - Restauracja
To, co w kuchni tej restauracji prezentuje jej szefowa, to wynik sprzeciwu wobec bezbarwnych, sieciowych restauracji. Anna Martynowska - Kucharz Roku 2008 według magazynu „Kuchnia” - hołduje zasadzie subtelności smaków, która nie może być jednak przerostem formy nad treścią.
W Oregano stawiają zatem na jakość. Oliwa prosto z Toskanii, świeże zioła i inne składniki sprawiają, że odwiedzający restaurację goście doświadczają swego rodzaju sztuki odgrywanej na talerzu. Potwierdzeniem takiego stanu rzeczy są liczne wyróżnienia, np. dyplom krytyków kulinarnych tygodnika Polityka oraz obecność na liście 100 najlepszych miejsc w Warszawie „Przewodnika kulinarnego” Rzeczpospolitej.
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1. Oferta nie obejmuje jagnięciny. Oferta dla nowych klientów. Oferta dostępna wyłącznie na miejscu.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Konieczna rezerwacja tel. 503 606 255. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: jak działa Groupon i Uniwersalne Warunki. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.