Wyróżniki
Restauracja serwuje dania kuchni włoskiej, m.in. focaccię z rozmarynem, 23 pizze, krem pomidorowy z pesto, makarony, dania kuchni polskiej
O tej ofercie
Oferta
3-daniowa uczta (starter, danie, deser) w 1 z 3 opcji:
1) 79,99 zł zamiast 148 zł za ucztę dla 2 osób,
2) 85,99 zł zamiast 164 zł za ucztę z napojem dla 2 osób,
3) 169,99 zł zamiast 328 zł za ucztę z napojem dla 4 osób.
Potrawy powstają z oryginalnych włoskich produktów, a część z nich (np. pizze) w piecu opalanym drewnem.
Zestaw obejmuje:
Starter do wyboru
- tris grzanek
- focaccia z rozmarynem
- grillowane roladki z cukinii
Danie II
- pizza dowolna
- kotlet schabowy z kostką, kapusta zasmażana, ziemniaki pieczone w ziołach
- roladka drobiowa nadziewana oscypkiem i żurawiną zawijana w boczek wędzony, ziemniaki pieczone w ziołach, mix sałat z dresingiem
- żeberka z domowym sosem BBQ, pieczone ziemniaki, kolba kukurydzy, mix sałat -złocisty filet z soli frytki, warzywa z wody - wszystkie makarony z wyłączeniem frutti di mare, oraz gamberoni vino bianco
- pierogi z mięsem, ruskie, kapustą i grzybami - wszystkie sałatki z menu
Deser
- Panna Cotta, sernik szefa kuchni, tiramisu, pucharek lodów waniliowych z musem malinowym
Przykładowe dania:
- pizza Padva: sos pomidorowy, mozzarella, boczek, kiełbasa pepperoni, pieczarki, cebula, oregano
- pizza Esotica: sos pomidorowy, mozzarella, szynka ananas
- pizza Alpina: sos pomidorowy, mozzarella, boczek, oscypek, cebula żurawina,
- makaron Arabiata: boczek wędzony, cebula, czosnek, chilli, sos pomidorowy, bazylia, parmezan
- makaron Pollo spinaci: kurczak, szpinak, boczek, cebula, grzyby, śmietana, parmezan
- roladki drobiowe: nadziewane oscypkiem i żurawiną, zawijane w boczek, ziemniaki pieczone w ziołach, mix sałat z dressingiem
- sałatka Caprese: pomidorki cherry, mozzarella, pesto, rukola, szynka dojrzewająca, prażone pesto
Przykładowe desery
- lody waniliowe z ciepłym musem malinowym i bitą śmietaną
- tiramisu
Pepe Nero Trattoria
Aby zauroczyć się w kuchni włoskiej, warto odwiedzić tę mieszczącą się w cichej i zielonej okolicy trattorię. Jej właścicieli sztuka gotowania na włoską modłę urzekła prostotą i mnogością smaków i zapachów. Przekonali się o tym na własny żołądek - podczas wielu podróży, jakie odbyli na Półwysep Apeniński.
Sekret serwowanych tu dań tkwi nie tylko w świeżych i dojrzałych warzywach i dobrej oliwie, ale przede wszystkim w pasji, jaką wkłada się w ich przygotowanie. Potrawy powstają z oryginalnych włoskich produktach, a część z nich (np. pizze) w piecu opalanym drewnem.
Choć restauracja zrodziła się z fascynacji do kuchni rodem z Włoch, w karcie dań nie zabraknie również znanych i lubianych przedstawicieli kuchni polskiej i międzynarodowej. Obok penne, spaghetti, tiramisu czy tagliatelle można zatem znaleźć staropolski żur z białą kiełbasą, pierogi z kapustą i grzybami czy też quesadillas i małże nowozelandzkie.
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon. Oferta nie obejmuje steku z polędwicy wołowej.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Dni i godz. korzystania: pon. - ndz. 12-22.
Konieczna rezerwacja tel. 730 213 222.
Sprawdź przed zakupem: jak działa Groupon i Uniwersalne Warunki. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.