Wyróżniki
Przekształcone przez nowoczesne spojrzenie menu sięga do tradycji kuchni polskiej oraz do szlacheckich uczt
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Szczegóły:
W menu np.:
- przystawki:
- tatar z polędwicy wołowej
- smalec wiejski z kiszonym ogórkiem
- pikantne skrzydełka
- pieczony ziemniak z twarożkiem i jarmużem
- zupy:
- żurek na zakwasie domowym
- dania główne:
- pierś z kaczki z pieczonym jabłkiem i żurawiną z kluskami śląskimi
- pierś z kurczaka z grzybami i sosem tetrazzini
- łosoś z talarkami pieczonych ziemniaków
- poliki wołowe w sosie własnym na bazie czerwonego wina z kopytkami
- zraz wołowy po staropolsku z kluskami śląskimi i marynowanymi buraczkami
- desery:
- pannacotta tymiankowa
- brownie
- puchar lodowy
Pełne menu dostępne tutaj.
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony. Brak możliwości realizacji grouponu w dniu 14.02.2019.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon. Oferta nie obejmuje alkoholi. Z grouponów nie jest wydawana reszta. W przypadku przekroczenia wartości grouponu różnicę należy dopłacić na miejscu.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Dla klientów Groupon przewidziany jest rabat na uroczystości okolicznościowe, szczegóły dostępne w lokalu.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/. Zmiana lub odwołanie rezerwacji z min. 6-godz. wyprzedzeniem – w przeciwnym razie groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Przyjaciele i Znajomi
Pamiętająca przedwojenne czasy kamienica braci Alexander we Wrocławiu jest miejscem, w którym położona jest restauracja Przyjaciele i Znajomi. W jej niezwykłym i eleganckim wnętrzu przygotowywane są potrawy kuchni polskiej i międzynarodowej. Decydując się na przystawkę, warto zwrócić uwagę na boczek pieczony glazurowany miodem z dziką sałatą i dodatkami, zupy w postaci kremu pomidorowego z bazylią, consomme rybnego i więcej. Wśród głównych dań można spróbować sandacza z cebulką dymną, steku z łososia, tagliatelle z zielonymi warzywami czy też lżejszych, pełnych świeżych warzyw i dodatków sałatek. Restauracja zajmuje się również organizacją imprez firmowych, wesel, imprez dla dzieci oraz ogólnym wynajmem 5 przestronnych sal, na których odbywały się wcześniej pokazy, koncerty, konferencje, warsztaty i więcej.