Wyróżniki
Okazja do skosztowania np. pikantnej zupy rybnej, grillowanej belony z pieczonymi ziemniakami i śródziemnomorską salsą, musu czekoladowego
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: polska i śródziemnomorska
- skład oferty: groupony wartościowe na całe menu z wyłączeniem napojów i alkoholi
- pełne menu dostępne tutaj
Przykładowe menu:
Zupy:
- zupa dnia 14 zł
- pikanta zupa rybna z mleczkiem kokoskowym i olejem kolendrowym 18 zł
Przystawki:
- cukinia faszerowa ratatouille zapiekna z kozim serem 18 zł
- krewetki tygrysie (6 szt,) w sosie czosnkowo-estragonowym na winie ze świeżym pieczywem 35 zł
Dania Główne:
- kalmar faszerowy boczniakami, pikantną wieprzowiną, chili z sosem nuoc cham na sałatce z kopru włoskiego 29 zł
- łosoś na patelni ze skorupką cytrynową na konfiturze z kopru włoskiego z szafranowym aioli i zielonymi warzywami 42 zł
- dorsz w cieście piwnym podany z sosem tatarskim, purée z zielonego groszku i frytkami 29 zł
- schab z kością marynowany w oliwie z kminu rzymskiego serwowany z piklowanymi warzywami i bakłażanowym cassoulet 37 zł
- tagiatelle z owocami morza i olejem kolendrowym 28 zł
Desery:
- churros serwowany z fondue z białej i mlecznej czekolady 17 zł
- puchar lodowy z owocami i sosem czekoladowym z bitą śmietaną 18 zł
Menu dla dzieci:
- rosół z kury z makaronem “bez zieleniny” 10 zł
- nuggetsy z kurczaka 16 zł
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon. Oferta nie obejmuje napojów i alkoholi.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Godziny otwarcia: pon.-niedz. 14-21:30.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 58 351 05 51.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Komentarze klientów Groupon
Restauracja Belona
Zlokalizowana w gdyńskim hotelu Błękitny Żagiel restauracja powstała z miłości do kuchni i morza. Priorytetem jest tu dbałość o każdy szczegół i korzystanie z produktów od lokalnych dostawców, co przekłada się na wysoką jakość dań. Nazwa restauracji pochodzi od ryby morskiej, która ceniona jest za swe smaczne mięso. Podawana jest tu ona sezonowo, w towarzystwie innych gatunków świeżych ryb i autorskich dań szefa kuchni.
Lokal jest miejscem, gdzie w klimatycznej atmosferze można zjeść lunch lub kolację, jak również zorganizować spotkanie biznesowe, rodzinne czy też imprezę okolicznościową. Dodatkowym atutem jest malowniczy widok na zatokę i plażę.