zamknij
MUBI

Obecnie niedostępne

Najlepsze z Groupon

Dąbrowskiego 42

Dąbrowskiego 42, Poznań

Warsztaty dla koneserów (od 139,99 zł) lub warsztaty kulinarne (od 149,99 zł) w restauracji Dąbrowskiego 42

Wybierz opcję

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy na niewykorzystane kupony

Kupuj bez obaw, Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem! Dowiedz się więcej

Wyróżniki

Warsztaty kulinarne to wspólne gotowanie na indywidualnych stanowiskach w wyposażonej kuchni pod okiem profesjonalistów

Komentarze klientów Groupon

Ta oferta nie ma jeszcze żadnych recenzji.

O tej ofercie

Szczegóły:

  • wariant I – wybrany kurs w cenie 180 zł
  • wariant II – wybrany kurs w cenie 210 zł

Warsztaty prowadzą uznani kucharze poznańskiej gastronomii, w tym uczestnicy znanego telewizyjnego programu kulinarnego.

Najbliższe terminy:

Warsztaty kulinarne

Tańszy wariant cenowy


20.02.20 - czwartek - godz. 18:00 - Akademia Sztuki Cukierniczej - TORTY


PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.


25.02.20 - wtorek - godz. 18:00 - Pasta i basta!


Kuchnia włoska, jedna z najbardziej znanych kuchni na świecie. Bogata i wielowiekowa kultura Włoch silnie oddziałuje na przepisy kulinarne tamtejszego regionu. Teraz niemalże każdy rejon naszego globu czerpie pomysły od tej krainy wyrazistych smaków. Pomimo faktu, że kuchnię włoską kojarzy się głównie z pizzą i spaghetti, nie jest ona jednolita. Każdy z regionów, a jest ich 20, szczyci się własnymi, charakterystycznymi receptami kulinarnymi. Są one zbierane i modyfikowane przez lata, a dla wielu smakoszy włoskiej kuchni jeszcze niezgłębione.

Menu:

  • arancini
  • acquacotta czyli zupa toskańska
  • risotto z małżami, szafranem, mascarpone
  • panforte - tradycyjny toskański placek, który skrywa w sobie całe mnóstwo bakalii

PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.


28.02.20 - piątek - godz. 18:00 - WARSZTATY WINIARSKIE - WŁOCHY


Przegląd włoskich win i regionów.

Włosi wytwarzają nie tylko najwięcej wina na naszym globie, ale także plasują się w czołówce pod względem jego różnorodności. Wynika to z fantastycznego, nader zróżnicowanego klimatu; mnogości siedlisk, przywiązania do tradycji oraz mieszaniny rodzimych i światowych odmian. Nasze spotkanie będzie także okazją do degustacji włoskich przysmaków, w tym słynnych na cały świat serów.

PROWADZĄCY: Mikołaj Lisiecki - manager restauracji Dąbrowskiego 42, sommelier, miłośnik i pasjonat wina od wielu lat. Swoją przygodę z winem rozpoczął niemal 15 lat temu, wkraczając na ścieżkę branży gastronomicznej. Stawiając sobie za autorytety najważniejsze winiarskie nazwiska w Polsce, rozwijał się mogąc tworzyć oferty winiarskie w kilku dobrych restauracjach w Wielkopolsce.


26.02.20 - środa - godz. 18.00 - Energetyczna, rozgrzewająca kuchnia WEGE dla każdego


Na warsztatach kulinarnych można sięgnąć do przepisów pachnącej świeżymi warzywami i ziołami kuchni bezmięsnej, która skrywa prawdziwe rarytasy. Nie zabraknie lekkostrawnych, pełnych aromatu dań, które skuszą najbardziej wybredne podniebienia. Wspólne przyrządzanie filetu z pstrąga, kremu z buraka czy naleśników to doskonała okazja do kreatywnej zabawy.

PROWADZĄCY: Dominika Nitschke-Michalak, dietetyk, technolog żywności Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu – Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, ukończyła studia podyplomowe na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu w zakresie Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego, a także kurs Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.

Droższy wariant cenowy:

  1. Warsztaty kulinarne

4.03.20 - czwartek- godz. 18.00 STEKI według TOP CHEF’a!

W trakcie warsztatu można się nauczyć jak przygotować stek z polędwicy, rostbefu, antrykotu. Można poznać sekret odpowiedniego przygotowania steków z patelni i grilla, różnice pomiędzy bydłem hodowanym w Polsce, a tym w innych krajach. Będzie dużo dodatków i sosów:

  • stek z rostbefu / konfitowane ziemniaki / grillowane warzywa / sos z serów pleśniowych
  • stek z antrykotu / rukola / kasza bulgur / warzywa / sezam / czosnek / sos ziołowy
  • stek z polędwicy / czarna soczewica / pieczone warzywa / sos bearnais
  • bezglutenowe ciasto czekoladowe

PROWADZĄCY: DAWID ŁAGOWSKI Uczestnik najnowszej edycji programu TopChef w Polsacie. Od siedmiu lat jest szefem kuchni restauracji Destylarnia w Pałacu Mierzęcin, która otrzymała najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurant. Dzięki Jego staraniom restauracja uzyskała również certyfikat Slow Food Polska. Trenował rugby a w lipcu 2015 r. ukończył maraton Iron Man w Nicei. Fascynuje Go kuchnia regionalna, kocha dziczyznę a na talerzu najchętniej podaje dary lasu i ziemi. Uczestnik wielu konkursów i pokazów kulinarnych. Charyzmatyczny szef kuchni i doskonały nauczyciel sztuki kulinarnej.

5.03.20 - czwartek - godz. 18:00 Kuchnia Tajska

“Smaki Tajlandii” pozwolą odkryć piękno kuchni tajskiej. Proste i autentyczne dania, które łączą intensywny smak past, sosów, mleka kokosowego, ze świeżymi ziołami, cytrusami i ostrymi przyprawami.

Menu na ten wieczór:

  • SOM TAM – sałatka z papai z dodatkiem suszonych krewetek
  • TOM YUM GAI – pikantna tajska zupa z trawą cytrynową, liśćmi kafiru i kurczakiem
  • KEANG PED PET YANG – Czerwone curry z kaczką, ananasem, winogronem oraz ryżem jaśminowym
  • PAD THAI KUNG – smażony makaron z woka z tofu, krewetkami i sosem tamaryndowym
  • KLUAY TOD – smażone banany z sosem kokosowym

PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.

11.03.20 - środa - godz. 18.00 WEGAŃSKIE gotowanie

Na warsztatach kulinarnych sięgniemy do przepisów pachnącej świeżymi warzywami i ziołami kuchni bezmięsnej, która skrywa prawdziwe rarytasy. Nie zabraknie lekkostrawnych, pełnych aromatu dań, które skuszą najbardziej wybredne podniebienia. Wspólne przyrządzanie filetu z pstrąga, kremu z buraka czy naleśników to doskonała okazja do kreatywnej zabawy.

Menu:

  • pasta pomidorowa i śliwkowa
  • tapenada z żytnim chlebem na zakwasie
  • dal z czarnej soczewicy
  • portugalska zupa z jarmużem
  • wege burger na pożywny lunch
  • słodycze z energią

PROWADZĄCY: Dominika Nitschke-Michalak, dietetyk, technolog żywności.

19.03.20 - czwartek - godz. 18:00 - Azjatycki STIR FRY

Technika szybkiego smażenia to domena kuchni chińskiej. Dania stir-fry z makaronem lub ryżem, chrupkimi warzywami i kruchym mięsem urzekają aromatem i smakiem.

Menu na ten wieczór:

  • pad thai z krewetkami
  • wołowina z woka z chili i tajską bazylią
  • ryż jaśminowy z woka ze smażonym jajkiem i marynowanym ogórkiem
  • kurczak z warzywami i orzechami nerkowca
  • smażone banany z sosem kokosowym

PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.

26.03.20 - czwartek - godz. 18:00 - Azjatycki STIR FRY

Technika szybkiego smażenia to domena kuchni chińskiej. Dania stir-fry z makaronem lub ryżem, chrupkimi warzywami i kruchym mięsem urzekają aromatem i smakiem.

Menu na ten wieczór:

  • pad thai z krewetkami
  • wołowina z woka z chili i tajską bazylią
  • ryż jaśminowy z woka ze smażonym jajkiem i marynowanym ogórkiem
  • kurczak z warzywami i orzechami nerkowca
  • smażone banany z sosem kokosowym

PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.

Warunki

Groupon ważny przez 3 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 20 grouponów, ale wykorzystać maks. 10 grouponów, 10 przekazać jako prezent. Oferta warsztatów winiarskich tylko dla osób dorosłych. Groupon nie obowiązuje dla grup zorganizowanych oraz grup powyżej 10 osób. Oferta wyłączona z kodów promocyjnych Groupon.
Dodatkowe informacje: po przybyciu pokaż groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany. Harmonogram i lista warsztatów jest dostępny na stronie http://www.dabrowskiego42.com/warsztaty-kulinarne/harmonogram-warsztatów
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 612 977 907 lub 797 997 995, mailem: 42@dabrowskiego42.com . Zmiana lub odwołanie terminu rezerwacji z min 5 dniowym wyprzedzeniem , w przeciwnym wypadku groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

Oferta wyłączona z kodów promocyjnych Groupon.

Dąbrowskiego 42

Warsztaty kulinarne to wspólne gotowanie na indywidualnych stanowiskach w wyposażonej kuchni pod okiem profesjonalistów. Miejsce zostało stworzone dla ludzi chcących nauczyć się gotować oraz dla tych, którzy pragną rozwijać swoją kulinarną pasję. Do dyspozycji gości oddano ponad 500 m² wnętrz, w których odbywać się mogą spotkania zarówno w małym gronie, jak i przyjęcia dla grup do 200 osób. Warto zaznaczyć, iż w każdą niedzielę skorzystać można z usług niani, która zajmie się dziećmi gości w trakcie ich pobytu w restauracji.

Uczestnicy będą odtwarzać stare zapomniane przepisy kulinarne z regionu, komponować dania kuchni włoskiej, francuskiej, japońskiej i wielu innych. Będzie można również poznać nowe trendy i techniki przygotowywania posiłków.