Wyróżniki
W menu specjały z krainy położonej na wschodnim wybrzeżu Adriatyku, m.in.: bałkańskie kluseczki z kurczakiem i boczkiem w sosie pomidorowym
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
Uczta dla dwojga:
- 79 zł zamiast 131,40 zł za 2-daniową ucztę (przekąska lub zupa, danie główne i dodatek) dla 2 osób,
- 95 zł zamiast 159,20 zł za 2-daniową ucztę (przekąska lub zupa, danie główne, dodatek i deser) dla 2 osób,
- 109 zł zamiast 187 zł za 2-daniową ucztę (przekąska lub zupa, danie główne, dodatek, deser i napój) dla 2 osób.
Przykładowe przekąski:
- Rozbif carpaccio: rostbef cienko krojony, podany na dużym talerzu
- Jetre i sir umotan u slaninu: wątróbki i ser kozi w boczku z konfiturą z czerwonej cebuli i ajwarem
Przykładowe zupy:
- Hladnjak: chłodnik ogórkowo-miętowy z orzechami włoskimi i oliwą
- Pileća juha: rosół po bałkańsku
Przykładowe dania główne:
- Ćevapcici: siekana barania grillowana na szpadach, podana z ajwarem i tzatzikami
- Piletina na Balkanu: ćwiartka kurczaka pieczonego na złoty kolor z sosem orzechowo-miodowym
- Haluški iz mora by Beata: bałkańskie kluseczki z owocami morza w sosie winno-maślanym
Przykładowe dodatki:
- Špinat na dalmatinski: szpinak z ziemniakami z dodatkiem koziego sera, czosnku i oliwy
- Krumpir iz pećnice: opiekane ziemniaki
Przykładowe desery:
- Halwa delice: deser na bazie chałwy dekorowany owocami
- Malinowa rozkosz: maliny na gorąco podane z lodami waniliowymi
Przykładowe napoje:
- kawy
- herbaty
Restauracja Dalmacja
O Dalmację, historyczną krainę rozciągającą się wzdłuż wschodniego wybrzeża Adriatyku, rywalizowali ze sobą Węgrzy, Turcy i mieszkańcy Wenecji. Nic w tym dziwnego, skoro przedmiotem walki były znakomite dania wywodzącej się z tego regionu kuchni, która łączy w sobie żywiołowość bałkańskiego ducha z finezją włoskiej delikatności.
Na szczęście warszawiacy nie muszą toczyć zażartych bojów, aby móc skosztować potraw, które uwiodły niejeden naród. Wystarczy, że udadzą się do mieszczącej się na Kabatach Restauracji Dalmacja, a świat kulinarnych Bałkanów stanie przed nimi otworem.
Specjalnością lokalu są grillowane mięsa (m.in. siekana barania grillowana na szpadach), krewetki w sosie dalmatyńskim czy kalmary w panierce z sosem adriatyckim. Warto również zwrócić uwagę na owianego sławą burgera (stek z siekanego mięsa w chrupiącej bułce).
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Konieczna rezerwacja tel. 22 403 95 04 z podaniem kodu zabezpieczającego. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.