Wyróżniki
Codziennie oferta śniadaniowa i lunchowa W menu: tapasy, słodkie ciasta, świeże pieczywo, makarony, dania główne Dallmayr Kaffee: monachijska kawa z 300-letnią tradycją Lokalizacja: centrum
O tej ofercie
Jeśli cenisz dobry gust i wyszukany smak, to odwiedź nową restaurację Kava i Vino. Kup dzisiejszy groupon i wybierz się na eleganckie śniadanie, lunch lub kolację. Oferta Groupon wartościowy na całe menu z wyłączeniem napojów 1 39,90 zł za groupon wart 80 zł dla maks. 2 osób, 2 59 zł za groupon wart 120 zł dla maks. 4 osób, 3 95 zł za groupon wart 200 zł dla maks. 6 osób. Kava i Vino Po przekroczeniu progu restauracji nieopodal Rotundy od razu zwraca się uwagę na elegancko zaprojektowane wnętrze. Za to zaskoczenie odpowiadają znani architekci Anna Dobek i Mateusz Wójcicki. Postawili oni na stonowane szarości i drewno. Sufit w strefie baru wypełnia generowana algorytmicznie struktura, złożona z ponad 1200 drewnianych elementów o różnej długości. Tuż za schodami znajduje się winoteka, a pod nimi można dostrzec zarys cukrownika. Antresola z kolei będzie miejscem na prace młodych i obiecujących artystów. Wnętrze dopełniają drewniane meble stworzone we współpracy ze stolarzem artystycznym Szymonem Sławcem i Andrzejem Pietrzakiem. Najważniejsze w tej eleganckiej restauracji są oczywiście kawa i wino. Podaje się tutaj monachijską kawę marki Dallmayr Kaffee i wina od jednego z najlepszych dystrybutorów tego trunku w Warszawie. Miłośnicy innych napojów mogą skosztować klasztornego piwa Grimbergen prosto z Belgii. Kava i Vino stawia również na kuchnię codziennie przygotowuje ofertę śniadaniową i lunchową, oraz urozmaica stałe menu. Rankiem można spróbować np. Croquemonsieur francuskiego tosta z kremowym sosem beszamelowym, serem i szynką lub jajecznicy z chorizo, pistacjami i chili na bagietce. Do tego świeże i chrupiące pieczywo z zaprzyjaźnionej piekarni na Nowym Świecie Petit Appetit. W południe z kolei przygotowywane są dania lunchowe, np. zupa krem z selera białego i serem pleśniowym, do tego stek z karkówki wieprzowej grillowany z ziołami, czy też wołowina po burgundzku lub filet z okonia w sosie koperkowym. W karcie menu nie braknie sycących przekąsek i dodatków do wina, warto zamówić tapasy, które podawane są na ciepło lub na zimno.