Wyróżniki
Jedna z najlepszych restauracji włoskich w Poznaniu Feeria tradycyjnych włoskich smaków w dwudaniowej kompozycji: przystawka i danie główne Przystawka do wyboru: ravioli z cielęciną w oliwie z oliwek z warzywami i rukolą lub carpaccio z podpiekanej piersi kaczej na rukoli i parmezanie z pieczarkami balsamicznymi Danie główne do wyboru: supreme z kurczaka faszerowany pomidorami suszonymi i serem pecorino podane na gnocchi z fasolką szparagową i glazurowanym julienne marchewkowym lub filet z kurczaka alla saltimbocca podany na cappellini w świeżych pomidorach z brokułami zapiekanymi w sosie serowym Elegancka restauracja w sąsiedztwie malowniczego Parku Sołackiego, z ogrodem letnim i zimowym oraz parkingiem dla klientów 1 z 2 poznańskich restauracji gdzie podawany jest homar Lokalizacja: Sołacz
O tej ofercie
Podobno wszystkie drogi prowadzą do Rzymu, jednak niektóre, przechodząc przez Mediolan, skręcić mogą prosto do serca. Sprawdź dokąd Ciebie zaprowadzi pobyt w Restauracji Milano, wybierając się na romantyczną włoską kolację z 1 z 3 grouponów 1 75 zł zamiast 150 zł za kolację dla 2 osób, 2 150 zł zamiast 300 zł za kolację dla 4 osób, 3 225 zł zamiast 450 zł za kolację dla 6 osób. Smak i elegancja Stylowa restauracja, położona w sąsiedztwie malowniczego Parku Sołackiego, zachęca do wkroczenia w swoje elegancko wystylizowane wnętrza nie tylko subtelną grą świateł, nastrojową muzyką i profesjonalną obsługą, ale przede wszystkim jakością serwowanych potraw, potwierdzoną przynależnością do prestiżowego stowarzyszenia Best Food Poznań. Jak na włoską kuchnię przystało menu restauracyjne obfituje w bogate i barwne kompozycje z dodatkiem świeżych warzyw i ziół, oferując również szeroki asortymentem owoców morza z homarem na czele. Buon appetito Swoją kulinarną peregrynację rozpoczniesz od przystawki, mając do wyboru ravioli z cielęciną w oliwie z oliwek z warzywami i rukolą lub carpaccio z podpiekanej piersi kaczej na rukoli i parmezanie z pieczarkami balsamicznymi. Prawdziwym spełnieniem konesera smaku okaże się jednak danie główne, którym może być supreme z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pecorino na gnocchi z fasolką szparagową i julienne marchewkowym albo filet z kurczaka alla saltimbocca podany na cappellini w świeżych pomidorach z brokułami zapiekanymi w sosie serowym. „To miejsce trzyma klasę od wielu lat. Chodzimy tam na uroczystości rodzinne, z klientami w sprawach biznesowych, zabieramy zagranicznych gości. Nigdy się nie zawiodłam ani na obsłudze, ani na jedzeniu. Wystrój stonowany i ciepły. Obsługa dyskretna i bardzo pomocna. Jedzenie pyszne. Obojętne czy zamawiam zupę, rybę, mięso, pizzę czy makaron wszystko zawsze jest genialne. Najlepsze w Poznaniu “pieczywo pizzowe” z masełkiem. Ulubione danie czarne tagliatelle z pomidorkami i owocami morza. No i najlepsze w Poznaniu tiramisu. Ceny nie przerażają.” Anathema9