Wyróżniki
Restauracja Modra Pyza: miejsce po metamorfozie w programie Magdy Gessler „Kuchenne Rewolucje” Lokalizacja: okolice Pszczyny Oferta limitowana
O tej ofercie
By zasmakować w śląskiej atmosferze nie wystarczy zejść do kopalni Wujek i wejść na szczyt Baraniej Góry. Trzeba zanurzyć widelec w tradycyjnych daniach tamtejszej kuchni. Odwiedź zatem Restaurację Modra Pyza i spróbuj specjałów, które doceniła Magda Gessler. Oferta 3daniowa uczta zupa, danie główne, deser w 1 z 3 opcji 1 49,99 zł zamiast 100 zł za ucztę dla 2 osób, 2 95,99 zł zamiast 200 zł za ucztę dla 4 osób, 3 139,99 zł zamiast 300 zł za ucztę dla 6 osób. Menu do wyboru Zestaw 1 • krem cebulowy z grzankami, • gyros, frytki z sosem tzatziki i sałatka wiosenna, • deser makowy ala Magda Gessler. Zestaw 2 • zupa grzybowa a
la Magda Gessler, • schab po sztygarsku z ziemniakami puree i modrą kapustą na ciepło, • deser banan w karmelu. Możliwość wymiany dodatków ziemniaki puree, frytki, kluski, ziemniaki z patelni. Restauracja Modra Pyza Odmieniona po „Kuchennych Rewolucjach” restauracja oferuje fanom kuchni śląskiej menu stworzone pod czujnym okiem Magdy Gessler. Znaleźć w nim można m.in. modre gołąbki, popisowe danie wprowadzone przez znaną restauratorkę, a także zrazy wołowe a’la Magda Gessler, kotlet wieprzowy z marynowanymi podgrzybkami oraz pierś z kurczaka w sosie koperkowym. Aromatyczne potrawy mogą zjawić się na talerzu w asyście choćby klusek, które są ręcznie przygotowywane na oczach gości. Tradycyjnych frykasów nie brakuje również wśród zup – apetycznie zapowiada się żurek śląski z jajkiem i ziemniakami oraz wariacja z prawdziwków i kaszy pęczak. Podczas rodzinnego obiadu czy kolacji w gronie przyjaciół przyjemną atmosferę tworzą ciepłe wnętrze restauracji utrzymane w kolorze modrym oraz wyposażenie, w tym drewniane stoliki i zdobiące ściany motywy z kapustą.