Wyróżniki
Jarosław Uściński: właściciel i szef kuchni w Restauracji Moonsfera, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników oraz manager reprezentacji Polski na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2012 – doświadczony sędzia konkursów kulinarnych i trener drużyn narodowych Profesjonalizm: Jarosław Uściński doświadczenie zdobywał m.in. w pierwszej restauracji greckiej Parnas, w hotelu Bristol oraz w restauracji 99, która notowana była w europejskim Wall Street Journal jako jedna z 10 najlepszych w Europie w kategorii biznesowej Autorski program warsztatów: znane smaki w niespotykanych odsłonach, nowe techniki kulinarne, fuzja smaków i aromatów i tajemnice kuchni restauracyjnej w atmosferze dobrej zabawy – każdy z uczestników przygotuje min. 4 posiłki wraz z możliwością ich degustacji w towarzystwie wina 3 bloki tematyczne do wyboru: 4 strony smaku – co i jak na słono, kwaśno, słodki i ostro z odpowiednimi przyprawami, 4 strony świata – kulinarna podróż z charakterystycznymi dla Azji, Afryki i Ameryki smakami, otwórz umysł i ośmiel się – nowatorskie i nietypowe połączenie produktów Lokalizacja: Żoliborz – Centrum Olimpijskie Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Na nic się zda nawet najbarwniejsza kulinarna wyobraźnia, gdy brak odpowiedniego warsztatu. Jeśli zatem nie w smak Ci eksperymenty, po których pozostaje niesmak, wybierz się na szkolenie kulinarne u Jarosława Uścińskiego w Restauracji Moonsfera. Pyszne umiejętności zdobędziesz dzięki 1 z 3 opcji 1 199 zł za warsztaty dla 1 osoby, 2 389 zł za warsztaty dla 2 osób, 3 749 zł za warsztaty dla 4 osób. Pod okiem specjalisty Warsztaty kulinarne oraz ich program są autorską kreacją Jarosława Uścińskiego, właściciela i szefa kuchni Restauracji Moonsfera, prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników oraz managera reprezentacji Polski na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2012. Doświadczenie zdobywał on m.in. w pierwszej restauracji greckiej Parnas, w hotelu Bristol oraz w restauracji 99, która notowana była w europejskim Wall Street Journal jako jedna z 10 najlepszych w Europie w kategorii biznesowej. Nauka i zabawa Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z nowymi smakami i technikami kulinarnymi, ukazanie tajników kuchni restauracyjnej oraz zachęcenie do tworzenia niespotykanych połączeń i próbowania nieznanych dotąd przypraw i produktów. W kameralnej i przyjaznej atmosferze szef kuchni i kucharze chętnie podzielą się z uczestnikami wiedzą i wskazówkami, nie zapominając jednak, by całe szkolenie nie utraciło formy dobrej zabawy. Przepysznie w 4 aktach Na warsztaty przewidziano min. 2,5 godz., jednak czas ich trwania może się wydłużyć – w zależności od zaangażowania i chęci grupy. Każdy z uczestników będzie miał okazję przygotować co najmniej 4 różne potrawy, które potem można oczywiście spałaszować. W trakcie szkolenia udostępniane będą także napoje zimnie i gorące oraz po 2 kieliszki stosownie dobranego wina. Tematy szkoleń 4 strony smaku co i jak na słodko, słono, kwaśno i ostro z odpowiednim doborem przypraw i ciekawych składników. 4 strony świata kulinarna podróż przez Azję, Afrykę i Amerykę z przyprawami i produktami spiętymi w charakterystyczne dla danych kontynentów smaki. Otwórz umysł i ośmiel się warsztaty inspirujące do łączenia nietypowych smaków i produktów oraz tworzenia nowatorskich potraw. W każdym bloku tematycznym przewidziano także szkolenie z aranżacji potraw na talerzu.