Wyróżniki
Restauracja Morela: gustowna restauracja nieopodal Małego Rynku, serwująca dania kuchni polskiej w nowoczesnych aranżacjach Warte spróbowania I: żeberka po królewsku w sosie własnym z ziemniakami zapiekanymi w folii z masłem czosnkowym i rozmarynem Warte Spróbowania II: grillowany łosoś marynowany w soli morskiej, cytrynie i lodzie z gotowanymi warzywami z prażonymi migdałami i odrobiną masła Lokalizacja: ul. Stolarska Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Bez względu na to, ile wstydu najesz się podczas własnych eksperymentów, warto dopieścić żołądek cudzymi pewniakami. Zadbaj o udaną, wysublimowaną ucztę dla 2, 4 lub 6 osób z dzisiejszym grouponem, wybierając się do Restauracji Morela, gdzie masz do wyboru 1 79 zł zamiast 162,80 zł za dowolną zupę lub przystawkę, danie główne, deser i lampkę wina dla 2 osób, 2 149 zł zamiast 325,60 zł za dowolną zupę lub przystawkę, danie główne, deser i lampkę wina dla 4 osób, 3 219 zł zamiast 488,40 zł za dowolną zupę lub przystawkę, danie główne, deser i lampkę wina dla 6 osób. Morela Restauracja Morela to nie tylko urokliwy lokal o starannie wystylizowanym wnętrzu, ale przede wszystkim wspaniała polska kuchnia w świeżej i inspirującej odsłonie, funkcjonująca zgodnie z rytmem pór roku. Wiosna rozkwita tu świeżymi warzywami i owocami, które kuszą w sałatkach, makaronach i lemoniadach. Lato rozpieszcza deserami w postaci sorbetów, lodów i pachnących ciast. Jesień to aromat grzybów, gęstej śmietany i pieczonych ziemniaków. Zima z kolei syci pożywnym mięsiwem w postaci gulaszu, soczystych steków czy aromatycznej kaczki, otoczonej morelą i pomarańczą. Menu Przystawki Pasztet własnej produkcji podany z obwarzankiem krakowskim z żurawiną Tatar ze śledzia z żółtkiem przepiórczym z dodatkiem cebulki, ogórka kiszonego, kaparów i grzybków marynowanych Wątróbka drobiowa w sosie wiśniowym Zupy Rosół drobiowowołowy z makaronem Krem marchewkowy ze świeżym imbirem i prażonymi migdałami Zupa gulaszowa w chlebie Dania Główne Placki ziemniaczane z gulaszem wołowowieprzowym Wątróbka wołowa duszona z cebulką, jabłkiem i świeżym tymiankiem, podana z ziemniakami zapiekanymi w folii z masłem czosnkowym i rozmarynem Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo kurkowym podana z kaszą gryczaną, opiekanymi ziemniaczkami lub ziemniakami zapiekanymi w folii z masłem czosnkowym i rozmarynem Żeberka po królewsku w sosie własnym podane z ziemniakami zapiekanymi w folii z masłem czosnkowym i rozmarynem Grillowany łosoś marynowany w soli morskiej, cytrynie i lodzie podany z gotowanymi warzywami z prażonymi migdałami i odrobiną masła Pierś z kaczki w sosie morelowo pomarańczowym, mix świeżych sałat Ponadto dania z kaszy gryczanej przygotowanej według staropolskiej receptury, sałatki i makarony Desery Orzeźwiający sorbet owocowy z polewą miętową Kielich lodów waniliowych z gorącymi wiśniami i prawdziwą bitą śmietaną Domowa tarta jabłkowa na ciepło z gałką lodów waniliowych Domowe ciasto czekoladowe z musem wiśniowym Tiramisu w pucharku Wino stołowe