Wyróżniki
W menu m.in. zupa leśna, czernina, królik w sosie pieczarkowym, cielęcina z zielonymi szparagami, mus chałwowy i więcej
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: polska
- 3-daniowa uczta obejmuje (do wyboru):
- zupa lub przystawka
- danie główne
- deser
Przystawki do wyboru:
- Serowy specjał – 6 sztuk miniserków camembert w złotej panierce, podanych na ciepło z żurawiną i ananasem na rukoli,
- Wykwintny specjał – carpaccio z łososia na sosie vinaigrette, podane z plackami ziemniaczanymi i tzatzikami,
- Skarby lasu – grzybki miniaturki w śmietanie pod pierzynką z aromatycznego sosu śmietanowo-tymiankowego,
- Wątróbka w dołku – wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem na sałacie.
Zupy do wyboru:
- zupa dnia,
- zupa leśna – lekka zupa grzybowa z kawałkami grzybów i kluseczek,
- zupa pomidorowa – krem z pomidorów z dodatkiem kluseczek,
- żurek domowy na zakwasie – tradycyjny żur wykonany domowym sposobem z jajkiem gotowanym,
- czernina – czarna polewka z owocami suszonymi, wiśniami i kluskami kładzionymi.
Dania główne do wyboru:
- Specjał tygodnia – potrawa serwowana tylko przez 7 dni (informacja dotycząca potrawy u kelnerki), * Szalona kaczka – udko z kaczki nadziewane owocem, podane z pyzami i modrą kapustą z miodem i żurawinami,
- kotlet de volaille z masłem – w towarzystwie frytek i zestawu surówek,
- Grzebień z karkówki – karkówka z sosem pieczeniowym, kopytkami i kapustą zasmażaną,
- Leśny kurczak – grillowany płat kurczaka w sosie śmietanowym i leśnymi grzybami z nutą sera dur blue, podany z ryżem i zestawem surówek,
- sznycel po wiedeńsku – sznycel panierowany podawany z jajkiem sadzonym, kopytkami i zestawem surówek,
- Kotlet do syta – tradycyjny kotlet staropolski z pieczarkami, pieczonymi ziemniaczkami i kapustą zasmażaną,
- Królik po chłopsku – królik w sosie pieczarkowym podany z pieczonymi ziemniakami i serwowany na czarnym kamieniu,
- Skwiercząca polędwiczka – polędwiczka serwowana na patelni z boczkiem, pieczarkami i cebulką,
- Uczta do syta – golonka po bawarsku serwowana w kapuście, podana z ziemniakami, kapustą zasmażaną, chrzanem i sosem pieprzowym,
- Rolowana cielęcina – cielęcina z zielonymi szparagami serwowana z ziemniakami i zestawem surówek,
- Tagliatelle prosto z patelni – makaron z kurczakiem skąpany w śmietanie z zielonym akcentem,
- Makaron po bolońsku – makaron bucatini z wieprzowiną w sosie pomidorowym i bazylią,
- Poezja z dorsza – filet z dorsza na pieczonym, karmelizowanym buraczku z sosem porowym z ziemniakami i zestawem surówek,
- Pstrąg na pergaminie – pstrąg z piekarnika serwowany na pergaminie z grillowaną cukinią i grillowanymi ziemniakami.
Desery do wyboru:
- Symfonia smaków – deser bezowy z serkiem mascarpone, sosem malinowym i lodami waniliowymi,
- Waniliowy mroźny upał – smażone lody waniliowe w kokosowej panierce z sosem malinowym,
- Deser królewski – mus chałwowy z owocami sezonowymi i bitą śmietaną,
- Słodka rozpusta – sernik na gorąco z wiśniami i lodami czekoladowymi.
Warunki
Groupon ważny przez 2 miesiące od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: Godziny otwarcia: pon.-niedz. 12-20.
Sprawdź dostępne terminy online, kup groupon i rezerwuj przez stronę: http://rezerwacja.groupon.pl/. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada. Nie musisz potwierdzać rezerwacji telefonicznie.
Sprawdź przed zakupem: jak dokonać rezerwacji, najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
Restauracja Pasja Smaków
By podczas uczty pogodzić zarówno tradycjonalistów, jak i poszukiwaczy kulinarnych nowości, warto odwiedzić Restaurację Pasja Smaków. Serwowane są tutaj potrawy kuchni międzynarodowej i popularne dania polskie. Wszystkie przygotowywane są ze świeżych i oryginalnych produktów, a przyrządzane przy użyciu nowoczesnych urządzeń i technologii stosowanych przez mistrzów światowej kuchni. W menu są m.in. carpaccio z łososia na sosie vinaigrette, grzybki miniaturki w śmietanie pod pierzynką z aromatycznego sosu śmietanowo-tymiankowego, kotlet staropolski z pieczarkami, królik w sosie pieczarkowym, makaron bucatini z wieprzowiną w sosie pomidorowym i bazylią, mus chałwowy i smażone lody waniliowe w kokosowej panierce z sosem malinowym. Nic nie stoi na przeszkodzie, by aromatycznymi rarytasami delektować się podczas imprezy rodzinnej czy firmowej – restauracja przyjmuje zamówienia cateringowe z garmażerką serwowaną na paterach jednorazowych lub specjalnych lustrach.