Wyróżniki
Piri Piri – jedyna w Krakowie restauracja specjalizująca się w kuchni portugalskiej Przykładowy zestaw: rybki eperlanki, zupa pomidorowa Alentejano, polędwiczki wieprzowe w sosie porto, szarlotka na ciepło z lodami Zakąski m.in. – kurki w sosie śmietanowym, kiełbaska chorizo (z wieprzowiny) w czerwonym winie, krewetki z avocado Dania wegetariańskie, m.in. – bakłażan z pomidorem i szpinakiem zapiekany w serach, naleśniki ze szpinakiem Dania główne m.in. – gicz jagnięca w czosnku, królik w piwie, kurczak Piri Piri, placki ziemniaczane po zbójnicku Ryby i owoce morza m.in. – łupacz w sosie musztardowym, pstrąg w sosie borowikowym, łosoś z grilla w sosie miętowym Lokalizacja – ul. Na Błoniach Oferta limitowana
O tej ofercie
Przepis na mecz piłkarski, pełen gotujących emocji, zawierałby szczyptę Luisa Figo, łyżkę Cristiano Ronaldo i szklankę Euzebio. Zamiast wymieniać wszystkich utalentowanych i apetycznych portugalskich piłkarzy, zaspokój apetyt specjałami kuchni portugalskiej w Restauracji Piri Piri. Do wyboru masz 1 z 3 opcji 1 35 zł za groupon wart 70 zł na wszystkie dania z menu dla dowolnej liczby osób, 2 65 zł za groupon wart 140 zł na wszystkie dania z menu dla 2 osób, 3 130 zł za groupon wart 280 zł na wszystkie dania z menu dla 4 osób. Na dobry początek W tej jedynej krakowskiej restauracji, która specjalizuje się w daniach kuchni portugalskiej, możesz zacząć ucztę od zakąsek w postaci krewetek z avocado czy kurek w sosie śmietanowym. Piri Piri serwuje także zupy, m.in. caldo verde zielona zupa ziemniaczana, Sopa de Grao krem ze szpinakiem i roszponką na cieciorce i koperkową z lanym ciastem. Smaki Polski i Portugalii Do dań głównych zaliczają się m.in. polędwiczki wieprzowe w sosie porto, królik w piwie, gicz jagnięca w czosnku, specjalność kurczak Piri Piri czy karkówka w piwie. W restauracji można także skosztować potraw z ryb i owoców morza, takich jak pstrąg w sosie borowikowym czy łosoś z grilla z sosem miętowym. W Piri Piri na deser uraczysz się m.in. czekoladowymi truflami z sosem malinowym, sernikiem arachidowym lub musem z białej czekolady, a także deserami lodowymi o finezyjnych nazwach.