Wyróżniki
Restauracja utrzymana w klimacie wiejskiej chaty Dania kuchni polskiej oraz potrawy kuchni europejskiej Sielska okolica: teren parku krajobrazowego, w pobliżu zalewu rybnickiego
O tej ofercie
Gdyby Zagłoba przeniósł się w czasie, zapewne stołowałby się w Restauracji Pod Wesołą Kobyłką. Z dzisiejszym grouponem do lokalu, gdzie ceni się kunszt tradycyjnej polskiej kuchni zawitać możesz i Ty. Oferta w 1 z 6 opcji 1 39,99 zł zamiast 82 zł za danie główne do wyboru oraz dowolny napój bezalkoholowy z menu głównego dla 2 osób, 2 79,99 zł zamiast 164 zł za danie główne do wyboru oraz dowolny napój bezalkoholowy z menu głównego dla 4 osób, 3 119,99 zł zamiast 246 zł za danie główne do wyboru oraz dowolny napój bezalkoholowy z menu głównego dla 6 osób, 4 69,99 zł zamiast 130 zł za 3daniową ucztę dla 2 osób, 5 135,99 zł zamiast 260 zł za 3daniową ucztę dla 4 osób, 6 199,99 zł zamiast 390 zł za 3daniową ucztę dla 6 osób. Dania główne do wyboru w ramach opcji 1.3. pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem, zestaw surówek oraz ziemniaki opiekane w ćwiartki lub pizza Vega oliwki, feta, rukola, pomidor, cebula, ser żółty lub góralska oscypek, boczek, pomidor rukola, żurawina 3daniowa uczta przystawka do wyboru śliwki opiekane w boczku z sosem miodowomusztardowym lub ser camembert opiekany z żurawiną, danie główne do wyboru pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem, zestaw surówek oraz ziemniaki opiekane w ćwiartki lub pizza Vega oliwki, feta, rukola, pomidor, cebula, ser żółty lub góralska oscypek, boczek, pomidor rukola, żurawina, deser lodowy z ciepłym musem jabłkowym oraz cynamonem. Pod Wesołą Kobyłką Restauracja mieści się w urokliwych wnętrzach zabytkowego budynku po cystersach, a jej specjalnością są dania tradycyjnej polskiej kuchni. W menu królują soczyste mięsiwa, w tym dziczyzna, sycące zupy, ryby, pierogi, placki i naleśniki, a także pełne witamin sałatki i słodkie desery. Ciekawą propozycją jest np. schab z dzika w trawie żubrowej bądź pierś kaczki w sosie pieczeniowowinnym. Na specjalne życzenie szef kuchni serwuje gościom gęś faszerowaną według życzenia oraz jesiotra duszonego z warzywami. Miłym zakończeniem kolacji mogą być np. gruszki w czekoladzie z koniakiem.