Wyróżniki
Do wyboru menu 4-, 6- lub 8-daniowe, np. polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
Menu degustacyjne z kieliszkiem wina dla 2 osób:
- 129 zł za 4-daniowe menu.
- 149 zł za 6-daniowe menu,
- 169 zł za 8-daniowe menu.
Menu 4-daniowe:
- holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
- krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
- polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
- pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym z cynamonem i bazylią
Menu 6-daniowe:
- holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
- krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
- carpaccio z dwukolorowych buraków z serem manouri, rukolą i solonymi pestkami dyni
- polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
- ragoût z dziczyzny zapiekane pod purée ziemniaczanym z topinamburem
- pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym z cynamonem i bazylią
Menu 8-daniowe:
- holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
- tatar z polędwicy wołowej z truflą i żółtkiem przepiórczym
- krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
- carpaccio z dwukolorowych buraków z serem manouri, rukolą i solonymi pestkami dyni
- polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
- ragoût z dziczyzny zapiekane pod purée ziemniaczanym z topinamburem
- pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym z cynamonem i bazylią
- beza z kremem piña colada i pitahayą
Restauracja Szklarnia
Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego nastawienia jest osobliwy charakter restauracji.
Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.
Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni - Natalia Huzarewicz - hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki - jako przejaw bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje czy też, jak były traktowane kury, których jaj używa.
W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak holenderski matias marynowany w oleju rydzowym (podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem) czy sernik z batatów i ricotty na orzechowym spodzie, podany z musem ananasowym i pudrem z orzechów.
Warunki
Groupon ważny do 09.05.2015 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź wydrukowany groupon.
Konieczna rezerwacja tel. 690 511 020.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.