Wyróżniki
Możliwość skosztowania wykwintnych potraw takich jak m.in. holenderski matias w oleju rydzowym, ragout z dziczyzny czy pudding daktylowy
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
- 119 zł za 4-daniowe menu degustacyjne i 2 lampki wina,
- 139 zł za 6-daniowe menu degustacyjne i 2 lampki wina,
- 159 zł za 8-daniowe menu degustacyjne i 2 lampki wina.
4-daniowe menu degustacyjne z 2 lampkami wina:
- holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
- krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
- polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
- pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym, cynamonem i bazylią
6-daniowe menu degustacyjne z 2 lampkami wina:
- holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
- krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
- carpaccio z dwukolorowych buraków z serem Manouri, rukolą i solonymi pestkami dyni
- polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
- ragout z dziczyzny zapiekane pod purée ziemniaczanym z topinamburem
- pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym, cynamonem i bazylią
8-daniowe menu degustacyjne z 2 lampkami wina:
- holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
- tatar z polędwicy wołowej z truflą i żółtkiem przepiórczym
- krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
- carpaccio z dwukolorowych buraków z serem Manouri, rukolą i solonymi pestkami dyni
- polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
- ragout z dziczyzny zapiekane pod purée ziemniaczanym z topinamburem
- pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym, cynamonem i bazylią
- beza z kremem Pina Colada i pitahayą
Szklarnia
Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.
Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni – Natalia Huzarewicz – hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki będących dla niej przejawem bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje, czy też jak były traktowane kury, których jaj używa.
W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i konfiturą z cebuli i gruszki, czy też pudding daktylowy z cynamonowym twarożkiem z bananami i bazylią.
Więcej informacji znajdziesz na Facebooku.
Warunki
Groupon ważny do 29.05.2015 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź ze sobą wydrukowany groupon.
Konieczna rezerwacja tel. 690 511 020. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.