zamknij
MUBI

Obecnie niedostępne

Restauracja Szklarnia

ul. Mińska 25, bud. 39, Warszawa

Menu degustacyjne: 4-daniowa uczta dla 2 osób od 119 zł i więcej opcji w restauracji Szklarnia

Wybierz opcję

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy na niewykorzystane kupony

Kupuj bez obaw, Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem! Dowiedz się więcej

Wyróżniki

Możliwość skosztowania wykwintnych potraw takich jak m.in. holenderski matias w oleju rydzowym, ragout z dziczyzny czy pudding daktylowy

O tej ofercie

Wybierz 1 z 3 opcji

  • 119 zł za 4-daniowe menu degustacyjne i 2 lampki wina,
  • 139 zł za 6-daniowe menu degustacyjne i 2 lampki wina,
  • 159 zł za 8-daniowe menu degustacyjne i 2 lampki wina.

4-daniowe menu degustacyjne z 2 lampkami wina:

  • holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
  • krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
  • polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
  • pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym, cynamonem i bazylią

6-daniowe menu degustacyjne z 2 lampkami wina:

  • holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
  • krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
  • carpaccio z dwukolorowych buraków z serem Manouri, rukolą i solonymi pestkami dyni
  • polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
  • ragout z dziczyzny zapiekane pod purée ziemniaczanym z topinamburem
  • pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym, cynamonem i bazylią

8-daniowe menu degustacyjne z 2 lampkami wina:

  • holenderski matias marynowany w oleju rydzowym podany na czosnkowej grzance z musem buraczkowym i bitą śmietaną z pieprzem
  • tatar z polędwicy wołowej z truflą i żółtkiem przepiórczym
  • krem z kiszonej kapusty z kminkową focaccią
  • carpaccio z dwukolorowych buraków z serem Manouri, rukolą i solonymi pestkami dyni
  • polędwica z dorsza, komosa ryżowa z pesto, warzywa escabeche, chipsy z rukoli
  • ragout z dziczyzny zapiekane pod purée ziemniaczanym z topinamburem
  • pudding daktylowy na ciepło z twarożkiem bananowym, cynamonem i bazylią
  • beza z kremem Pina Colada i pitahayą

Szklarnia

Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.

Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni – Natalia Huzarewicz – hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki będących dla niej przejawem bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje, czy też jak były traktowane kury, których jaj używa.

W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i konfiturą z cebuli i gruszki, czy też pudding daktylowy z cynamonowym twarożkiem z bananami i bazylią.

Więcej informacji znajdziesz na Facebooku.

Warunki

Groupon ważny do 29.05.2015 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
Dodatkowe informacje: weź ze sobą wydrukowany groupon.
Konieczna rezerwacja tel. 690 511 020. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.

naprezent

Restauracja Szklarnia