Wyróżniki
Specjalne, sezonowe menu degustacyjne: 4-, 6-, lub nawet 8-dniowa uczta dla 2 osób z lampką wina
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
Letnie menu degustacyjne z lampką wina dla 2 osób
- 119 zł za 4-daniowe menu degustacyjne,
- 139 zł za 6-daniowe menu degustacyjne,
- 159 zł za 8-daniowe menu degustacyjne.
4-daniowe menu:
- carpaccio z miecznika z musem z awokado, ogórkiem małosolnym i rukolą
- krem z botwiny z kozim serem i malinami z musem z awokado, ogórkiem małosolnym i rukolą
- filet z łososia w panierce z nori i sezamu podany z minikluseczkami ziemniaczanymi i salsą z rabarbaru i buraczków
- lody czekoladowe z wiśniami i bezą
6 -daniowe menu:
- carpaccio z miecznika z musem z awokado, ogórkiem małosolnym i rukolą
- krem z botwiny z kozim serem i malinami
- sałatka z młodych warzyw na ciepło z bryndzą, migdałami i szpinakowym pesto
- filet z łososia w panierce z nori i sezamu podany z mini kluseczkami ziemniaczanymi i salsą z botwiny i rabarbaru
- jagnięcina z bakłażanami zapieczona pod kruszonką z pumpernikla i orzechów, podana z greckim jogurtem
- lody czekoladowe
8-daniowe menu degustacyjne:
- carpaccio z miecznika z musem z avocado, ogórkiem małosolnym i rucolą
- kurki w śmietanie z czosnkiem i rozmarynem
- krem z botwiny z kozim serem i malinami
- sałatka z młodych warzyw na ciepło z bryndzą, migdałami i szpinakowym pesto
- filet z łososia w panierce z nori i sezamu podany z mini kluseczkami ziemniaczanymi i salsą z botwiny i rabarbaru
- jagnięcina z bakłażanami zapieczona pod kruszonką z pumpernikla i orzechów, podana z greckim jogurtem
- clafoutis z malinami
- lody czekoladowe
Szklarnia
Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach. Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni - Natalia Huzarewicz - hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki - jako przejaw bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje czy też, jak były traktowane kury, których jaj używa. W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak carpaccio z miecznika z ogórkiem małosolnym, avocado i rukolą, czy też mus sernikowy z czereśniami i owsianą granolą.
Więcej informacji znajdziesz na Facebooku.
Warunki
Groupon ważny przez 1 miesiąc od daty zakupu i dostępny po zakupie w zakładce Moje groupony. Realizacja Grouponów od poniedziałku do piątku.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon
Dodatkowe informacje: nie musisz drukować grouponu – wystarczy, że pokażesz go na urządzeniu mobilnym.
Sprawdź dostępne terminy i rezerwuj tel. 690 51 10 20.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.