zamknij
MUBI

Obecnie niedostępne

Soan Sushi Club

Warszawa

Kulinarna podróż przez Azję: 8-daniowe menu degustacyjne z sushi i innymi orientalnymi specjałami dla 2, 4 lub 6 osób od 139 zł w restauracji ToBaYa

Wybierz opcję

14-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy na niewykorzystane kupony

Kupuj bez obaw, Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem! Dowiedz się więcej

Wyróżniki

Orientalna uczta: degustacja specjałów kuchni japońskiej w wykwintnej oprawie W każdym zestawie 8 dań: zupa na bazie mleka kokosowego i czerwonego curry, sushi, szaszłyki, kalmary w chrupiącym cieście, plastry tofu w panierce, sakiewki z ciasta ryżowego, lody z zielonej herbaty ToBaYa: jedna z najlepszych restauracji orientalnych w stolicy: połączenie kuchni japońskiej, tajskiej i indonezyjskiej Azjatyckie wnętrze: antyki z drzewa tekowego – odrestaurowane przez indonezyjskich rzemieślników, stuletnie ręcznie malowane drzwi, drzewa kawowe i herbaciane, podłoga z mozaiką wykonaną z marmuru z “plastrami” fossil wood, ponad milionletniego skamieniałego drewna Twórcy: Monika Marzec i Piotr Sobczyk – para podróżników, poszukujących w odległych zakątkach świata kulinarnych inspiracji Mistrzowska załoga: kucharze z przeszło 20-letnim doświadczeniem  Organizator Nocy Sushiżerców: znanej w Warszawie imprezy dla smakoszy sushi Lokalizacja: Wola Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon

Komentarze klientów Groupon

Ta oferta nie ma jeszcze żadnych recenzji.

O tej ofercie

Choć najprostszym połączeniem Europy z Azją są samoloty, to nie trzeba wsiadać do żadnego, by przekroczyć kulinarną granicę. Wybierz się w smakowitą podróż po Japonii, Tajlandii i Indonezji, odwiedzając restaurację ToBaYa i kosztując 8 degustacyjnych dań – do wyboru masz 1 z 3 opcji 1 139 zł za zestaw dla 2 osób, 2 275 zł za zestaw dla 4 osób, 3 399 zł za zestaw dla 6 osób. Indonezja, Tajlandia i Japonia w jednym miejscu Wielbiciele azjatyckich smaków i orientalnej kuchni mogą odkryć trzy stolice Tokio, Bangkok i Dżakartę podczas jednej, niewymagające lotów podróży. Jedynym czynnikiem związanym z lataniem będą bliskie niebu wariacje smakowe. Wchodząc do restauracji ToBaYa, klimatycznej i eleganckiej wyspie orientu na mapie Warszawy, od razu da się wyczuć ucztę dla wszystkich zmysłów na najlepszym poziomie. Antyki z drzewa tekowego – odrestaurowane przez indonezyjskich rzemieślników i zebrane przez właścicieli restauracji podczas wielu podróży, stuletnie ręcznie malowane drzwi, drzewa kawowe i herbaciane, a także mnóstwo innych mniejszych elementów dekoracji, przywodzą na myśl wszystko, co najpiękniejsze w Azji. Smaki Azji Prawdziwym posmakowaniem Wschodu będzie jednak 8daniowa uczta degustacyjna, która rozpocznie się od Tajlandii czyli zupy kremowej na bazie mleka kokosowego. Kolejnym przystankiem w podróży po Azji będzie Japonia – spróbujecie master maki z surowym łososiem i californialux maki z tuńczykiem. Na talerze trafi następnie potrawa słynna od kilku stuleci w Kraju Kwitnącej Wiśni – Yakatori szaszłyki z delikatnego udźca kurczaka, pieczone z porem w słodkosłonym japońskim sosie Teriyaki, posypane prażonym sezamem. Kolejnym specjałem będą krążki Ika Furai kalmary w chrupiący cieście i plastry tofu w panierce, a po nich sakiewki z ciasta ryżowego. Na zakończenie uczty bogatej w przeróżne smaki podane zostaną lody z zielonej herbaty. Khao Soi Kai 2 porcje kremowa zupa „jajeczna” na bazie mleka kokosowego i czerwonego curry, z kawałkami kurczaka i makaronem jajecznym. Podawane z dodatkami papryka, czerwona cebulka, azjatyckie pekle z kapusty i omlet na chrupiąco. Master maki 6 kawałków maki o niepowtarzalnym smaku. Połączenie doskonałego ryżu, fińskiego łososia, dojrzałego awokado tokidoki, kruchej sałaty, kremowego serka śmietankowego, marynowanych w słodkim sosie grzybów Schitake, owinięte w japoński omlet jajeczny. Californialux maki z tuńczykiem 8 kawałków klasyczne Uru maki z Tuńczykiem Yellowfin Thunnus albacares, kremowym serkiem śmietankowym, kruchą sałatą, ogórkiem, czarnym sezamem i wodorostami Gold Nori. Yakitori 2 szaszłyki szaszłyki z delikatnego udźca kurczaka, pieczone z porem w słodkosłonym japońskim sosie Teriyaki, posypane prażonym sezamem. Ika Furai 6 krążków specjalnie przygotowane krążki kalmara panierowane w oryginalnym chrupiącym cieście Furai, podawane z delikatnym japońskim białym sosem. Hasamiage 2 trójkąty plastry świeżego sera tofu przekładane delikatnym żółtym serem, owinięte suszonymi wodorostami nori, zapiekane w chrupiącej panierce. Serwowane z białym kremowym sosem. Thung Thong 2 sakiewki autorskie danie o tajskich korzeniach, chrupiące sakiewki z ciasta ryżowego, wypełnione kurczakiem, makaronem sojowym, warzywami i grzybami Shitake, doprawione unikalną mieszaniną azjatyckich przypraw i sosów. Podawane z sosem słodkoostrym. Matcha Aisu 2 porcje przygotowywane przez kucharzy restauracji ToBaYa, według oryginalnych japońskich receptur lody ze szlachetnej zielonej herbaty Matcha. Dodatkowo możesz zakupić Kraby chrupane w całości 2 kraby kraby miękkoskorupkowe smażone w chrupiącej tempurze, podawane z cytryną i oryginalnym japońskim sosem Tentsuyu. Kraby tak przygotowane można schrupać w całości. Ebi Furai dwie duże królewskie krewetki, panierowane w oryginalnym chrupiącym cieście Furai, podawane z delikatnym japońskim białym sosem. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl „Nigdzie nie jadłam tak dobrego sushi moimi faworytami są zestawy. … Pyszne lody z zielonej herbaty” pldaiquiri „Zamówione przez nas Wakadori Teriyaki i Wakadori Misokatsu były idealne. Aromatyczny smak, jednego i drugiego dania pozostanie na długo w naszej kulinarnej pamięci. Na pewno pojawimy się jeszcze nie raz w lokalu, bo z bogatego menu, wiele potraw pozostało do spróbowania” olodum „Wszystko, co zamówiliśmy, było świetne, choć porcje znaczne. Tofu w panierce z ciekawym sosem, zupełnie pozbawionej typowej dla tofu bezwyrazowości. Świetne wontony w chrupiącym cieście, z dobrze przyprawionym mięsnym nadzieniem” carmenere

Warunki

Groupon ważny do 30.11.2012 i dostępny od razu po zakupie w zakładce „Moje konto" Oferta obejmuje 8-daniową degustację.  Zestaw dla 2 osób zawiera: zupa Khao Soi Kai (2 porcje), 6 kawałków Master Maki, 8 kawałków California-lux maki z tuńczykiem, 2 szaszłyki Yakitori, 6 krążków Ika Furai, 2 trójkąty Hasamiage, 2 sakiewki Thung Thong, 2 porcje Matcha Aisu 1) 139 zł za zestaw dla 2 osób 2) 275 zł za zestaw dla 4 osób 3) 399 zł za zestaw dla 6 osób Wybór opcji dokonywany podczas zakup

Soan Sushi Club