Wyróżniki
Japońska uczta: zupa miso, japońskie sajgonki, maki i więcej ToBaYa: połączenie kuchni japońskiej, tajskiej i indonezyjskiej - organizator popularnej “Nocy Sushiżerców” Lokalizacja: Wola Oferta limitowana
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Choć najprostszym połączeniem Europy z Azją są samoloty, to nie trzeba wsiadać do żadnego, by przekroczyć kulinarną granicę. Wybierz się w smakowitą podróż po Japonii, odwiedzając restaurację ToBaYa. Oferta Uczta kuchni japońskiej w 1 z 3 opcji 1 99,99 zł za ucztę dla 2 osób, 2 199 zł za ucztę dla 4 osób, 3 299 zł za ucztę dla 6 osób. Uczta dla 2 osób zawiera Misoshiru 2 porcje tradycyjna japońska zupa na bazie bulionu z pasty sojowej z dodatkiem wodorostów wakame, pora, szczypiorku i sera tofu california salmon maki 8 rolek California maki z paluszkiem krabowym i awokado, przykryte plastrami świeżego łososia master maki 6 rolek makizushi z surowym łososiem, kremowym serkiem, sałatą i awokado, zawinięte w słodki, japoński omlet date ibodai maki 6 rolek makizushi z białą rybą w chrupiącej tempurze z porem, sałatą i słodkim, japońskim majonezem yakitori 2 szt. szaszłyki z kurczaka i pora, duszone w słodkosłonym, japońskim sosie Teriyaki, posypane sezamem harumaki 2 szt. krokiety nazywane “japońskimi sajgonkami”, wypełnione farszem z mięsa wieprzowego, grzybów shitake, makaronu sojowego i warzyw, owinięte chrupiącym papierem ryżowym ToBaYa Wielbiciele azjatyckich smaków i orientalnej kuchni mogą odkryć trzy stolice Tokio, Bangkok i Dżakartę podczas jednej, niewymagające lotów podróży. Wchodząc do restauracji ToBaYa, klimatycznej i eleganckiej wyspy orientu na mapie Warszawy, od razu można dać się pochłonąć uczcie zmysłów. O wrażenia wizualne zatroszczą się antyki z drzewa tekowego – odrestaurowane przez indonezyjskich rzemieślników, stuletnie ręcznie malowane drzwi, drzewa kawowe i herbaciane, a także mnóstwo innych mniejszych elementów dekoracji, które przywodzą na myśl wszystko co najpiękniejsze w Azji. Prawdziwą możliwość posmakowania Wschodu zagwarantują jednak azjatyckie dania. Goście mogą spróbować m.in. tajskiej zupy kremowej na bazie mleka kokosowego, japońskich master maki z surowym łososiem, yakatori szaszłyków z delikatnego udźca kurczaka, pieczonego z porem w słodkosłonym japońskim sosie teriyaki, indonezyjskiej ryby pieczonej w sosie ostrokwaśnym czy lodów z zielonej herbaty.