Wyróżniki
Pomysł na uroczysty obiad dla dwojga lub w gronie znajomych: przystawka, danie główne, deser i lampka wina dla każdej osoby Przystawki do wyboru: carpaccio z polędwicy wieprzowej, łosoś w zielonym omlecie z malinowym dressingiem Dania główne do wyboru: wachlarz z kurczaka w sosie serowym z brokułami i makaronem, roladki z polędwicy wieprzowej faszerowane szpinakiem i fetą podane z ziemniaczanym puree, pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i mozzarellą owinięta szynką parmeńską podana z ziemniaczanym puree i plastrami bakłażana Deser do wyboru: smażone lody na plastrze ananasa, czekoladowy szyfon z orzechami włoskimi Restauracja położona w historycznych murach Zamku Książąt Pomorskich: gustowne wnętrza i stylizowane meble Wyróżnienie: najlepsze regionalne potrawy według jury konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” Lokalizacja: centrum Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Nie trzeba mieć w drzewie genealogicznym koronowanych głów, by jadać po królewsku. Wystarczy wybrać 1 z 3 grouponów na wykwitną 3daniową ucztę w Restauracji Zamkowej 1 69 zł zamiast 152 zł za obiad dla 2 osób, 2 135 zł zamiast 304 zł za obiad dla 4 osób, 3 199 zł zamiast 456 zł za obiad dla 6 osób. Uczta na zamku Restauracja jest ulokowana w historycznych murach Zamku Książąt Pomorskich. Wystrój stanowi połączenie współczesnego komfortu z atmosferą minionych czasów, którą budują stylizowane meble i starannie dobrane dodatki. Przekraczając próg tego miejsca możesz mieć pewność, że wraz z bliską osobą lub znajomymi spędzisz tam miłe chwile. Królewskie menu Wykwintny obiad możesz zacząć od łososia w zielonym omlecie z malinowym dressingiem lub carpaccio z polędwicy wieprzowej. W daniach głównych również znajdziesz intrygujące połączenia smaków. Wakacje nad Morzem Śródziemnym przypomni pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i mozzarellą owinięta szynką parmeńską, a podana z ziemniaczanym puree i plastrami bakłażana. Na Twoim talerzu mogą jednak pojawić się roladki z polędwicy wieprzowej faszerowane szpinakiem i fetą w asyście ziemniaczanego puree bądź wachlarz z kurczaka w sosie serowym z brokułami i makaronem. Kulinarną podróż zakończysz deserem. Smażone lody na plastrze ananasa albo czekoladowy szyfon z orzechami włoskimi dopieszczą podniebienie. Toast za udany wieczór wzniesiesz lampką wybornego wina.