Wyróżniki
W menu tradycyjne polskie dania oraz regionalne specjalności, np. golonka z indyka z pieczonym jabłkiem czy maczanka po krakowsku
O tej ofercie
Wybierz 1 z 3 opcji
Groupon wartościowy na dania z menu:
- 60 zł za groupon wart 100 zł,
- 90 zł za groupon wart 150 zł,
- 120 zł za groupon wart 200 zł.
Przykładowe dania z menu:
- tatar wołowy podany z tradycyjnymi dodatkami: cebulką, żółtkiem, sardynką oraz piklami - 24 zł
- galaretka mięsna a’la nóżki: podana na desce ze świeżą cebulką, cytryną i octem - 12 zł
- golonka z indyka z pieczonym jabłkiem, ziemniakami z patelni oraz sosem żurawinowym - 24 zł
- wielki sznycel schabowy z sałatką ziemniaczaną - 25 zł
- tradycyjne gołąbki faszerowane mięsem wieprzowym i kaszą jaglaną: podane na gorącej patelni z sosem ze świeżych pomidorów - 15 zł
- żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem - 12 zł
- flaczki z mięsnymi pulpecikami - 12 zł
Stara Zajezdnia
Wizycie w tej restauracji - oprócz wrażeń kulinarnych - towarzyszyć będą również doznania natury estetycznej. Stara Zajezdnia mieści się bowiem w budynku po działającej od 1913 roku zajezdni tramwajowej.
Wyremontowana hala to zaiste wyjątkowy obiekt, gdyż jest przykładem rzadkiej w Krakowie drewnianej architektury szkieletowej z wypełnieniem ceglanym. Jej front zdobi malowniczy szczyt z zegarem oprawionym w secesyjne zwieńczenie, zaś główne pomieszczenie zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego i Przyrodniczego UNESCO jako pomnik historii.
Nawiązująca do historii budynku restauracja serwuje tradycyjne dania polskie oraz regionalne smaczki. Siedząc przy jednym z wielu stolików, nie sposób nie poczuć wiatru historii. Ten zaś najlepiej komponuje się z wołowym tatarem z tradycyjnymi dodatkami, staropolskim żurkiem z kiełbasą i jajkiem czy golonką z indyka z pieczonym jabłkiem, ziemniakami z patelni oraz sosem żurawinowym.
Szefem Kuchni w Starej Zajezdni jest Janusz Kwaśny, który z pasją i zamiłowaniem gotuje już od 15. roku życia. Doświadczenie zdobywał w renomowanych hotelach i restauracjach w Polsce i w Szkocji. Był szefem kuchni między innymi w hotelach Andels, Swing i w Pałacu Miłowice. Obecnie specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej.
Warunki
Groupon ważny do 20.04.2015 z wyłączeniem 17.03.2015 oraz sob. i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon. Oferta nie obejmuje napojów i alkoholi. Groupon ważny w lokalu. Realizacja grouponów nie jest możliwa w soboty. Promocje nie łączą się ze sobą.
Dodatkowe informacje: weź groupon na urządzeniu mobilnym lub wydrukowany.
Konieczna rezerwacja tel. 664 323 988 z podaniem kodu zabezpieczającego lub mailowa: zajezdnia@desilva.pl z przesłaniem grouponu w formacie PDF z min. 1-dniowym wyprzedzeniem. W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 12-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
Sprawdź przed zakupem: najczęściej zadawane pytania i warunki korzystania. Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.