Wyróżniki
Fondue – oryginalne danie kuchni szwajcarskiej – popularne również we Francji i Holandii Na słono – fondue z gorącego sera podawane z pieczywem, szynką oraz świeżymi warzywami – m.in. grillowanym bakłażanem i papryką Na słodko – fondue czekoladowe podawane z owocami – np. ananasem i pomarańczami Dodatkowo aromatyczne wino – idealne dopełnienie posiłku Lokalizacja – centrum
O tej ofercie
Nawet sir koneser nie pogardzi pysznym serem, zwłaszcza gdy serwowany jest w formie wybornego fondue. Z dzisiejszym grouponem pożywisz się pysznym daniem przygotowywanym ze szwajcarską precyzją w St. Traffo. Do wyboru 1 z 3 opcji 49 zł zamiast 105 zł za fondue dla maks. 2 osób serowe, podawane z pieczywem, szynką i warzywami lub czekoladowe, podawane z owocami 2 kieliszki wina, 79 zł zamiast 180 zł za fondue dla maks. 4 osób serowe, podawane z pieczywem, szynką i warzywami lub czekoladowem, podawane z owocami karafka wina, 119 zamiast 280 zł za fondue dla maks. 8 osób serowe, podawane z pieczywem, szynką i warzywami lub czekoladowe, podawane z owocami 2 karafki wina. Klasyczne fondue to oryginalna potrawa prosto ze Szwajcarii, przygotowywana z gorącego sera z dodatkiem białego wina. Jada się ją bezpośrednio ze specjalnego garnka zwanego caquelon, zanurzając nabite na widelec kawałki pieczywa lub warzyw w znajdującej się w środku masie. Zależnie od regionu istnieją różne przepisy dotyczące przypraw oraz dodatków, jednak podstawowymi składnikami są zawsze sery. Oferta obejmuje dwa rodzaje fondue do wyboru – m.in. najpopularniejsze fondue serowe, podawane z kawałkami pieczywa, szynką oraz warzywami, np. grillowana cukinia i bakłażan, pieczone ziemniaczki i pomidory koktajlowe. Miłośnicy słodkości odnajdą się z pewnością, pałaszując fondue czekoladowe, serwowane ze świeżymi owocami, m.in. kawałkami bananów, ananasa i pieczywem sezamowym. Oferta obejmuje również aromatyczne wino, idealnie dopełniające oryginalny posiłek. Opinie o restauracjach publikuje serwis Gastronauci.pl Odkryj jeszcze inne oferty blisko Ciebie