Wyróżniki
Kurs przygotowywania sushi: historia kuchni japońskiej, pokaz sushi mastera, tradycja konsumpcji potrawy i więcej Pamiątka: dyplom ukończenia szkoły sushi Kyoto w języku japońskim Czas trwania szkolenia: minimum 2 godziny Lokalizacja: centrum Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
By przeżyć pyszne chwile w kuchni, zamiast obierać ogórki obierz kurs na sushi. Naucz się przygotowywać japoński specjał pod okiem sushi mastera w restauracji Kyoto. Do wyboru masz 1 z 3 opcji 1 99 zł zamiast 200 zł za kurs dla 1 osoby, 2 189 zł zamiast 400 zł za kurs dla 2 osób, 3 279 zł zamiast 800 zł za kurs dla 4 osób. Pyszny kurs W ciągu minimum 2godzinnego szkolenia wchłoniesz pożywną porcję wiedzy. Najpierw poznasz historię japońskiej kuchni i nauczysz się przyrządzać ryż, który będzie stanowić bazę każdego sushi. Gdy już poznasz sekrety umiejętnego łączenia składników, smaków i aromatów, a sushi master zdradzi swoje kulinarne sztuczki podczas pokazu przygotowywania hosomaków, futomaków, uramaków i nigiri, sprawdzisz teorię w praktyce. Na zakończenie właściwej części szkolenia omówione zostaną zwyczaje panujące przy japońskim stole. Po wszystkim otrzymasz certyfikat w języku japońskim. Toast za zdobycie nowych umiejętności wzniesiesz lampką aromatycznego wina śliwkowego. Sushi Restaurant Kyoto Specjały dostępne w restauracji są prawdziwym rajem zarówno dla podniebienia, jak i oczu świeże ryby urozmaicone przeróżnymi dodatkami, podane w wykwintny i estetyczny sposób ucieszą nawet najbardziej wymagających smakoszy. W bogatym menu znaleźć można kunsztowne bloczki nigiri oraz rolki hosomaków czy futomaków, które wprawią kubki smakowe w zachwyt i szalony taniec. Ponadto sushi jest nieocenionym źródłem błonnika i witamin – oprócz przyjemności zapewnia także zdrowie. Warto zatem nauczyć się je przygotowywać w restauracji Kyoto.