Wyróżniki
Tawerna z śródziemnomorskimi smakami i grecką duszą: szeroki wybór regionalnych greckich potraw – szef kuchni jest Grekiem Restauracja po metamorfozie w programie Magdy Gessler „Kuchenne rewolucje” Przytulny dwupoziomowy lokal z ogródkiem letnim: design tawern z malowniczych greckich wysp Warte spróbowania I: grillowane kuleczki z kabaczów, moussaka, wołowina w sosie brandy, jogurt grecki z orzechami i miodem Warte spróbowania II: dolmades w sosie czosnkowym, zupa pikantna z soczewicy, półmisek z owocami morza, baklava Artemisa Lokalizacja: 50 m od Starego Rynku Oferta limitowana Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
O tej ofercie
Arcydzieła sztuki kulinarnej , jak żadnej z pozostałych sztuk, łączą w wyważony sposób żywioł apolliński z dionizyjskim – harmonijne i proporcjonalne połączenie składników potraw prowadzi do bezpośredniego upojenia smakami. Delektuj się owocami twórczości greckiego szefa kuchni w Tawernie Artemis, wybierając groupon w 1 z 3 opcji 1 49 zł za groupon wart 100 zł, 2 75 zł za groupon wart 150 zł, 3 99 zł za groupon wart 200 zł. Śródziemnomorski klimat Tawerna Artemis to klimat malowniczej greckiej wyspy Zakynthos przeniesiony wprost do serca Wielkopolski. W przytulnym dwupoziomowym lokalu z przestronnym ogródkiem delektować się możesz oryginalnym smakiem śródziemnomorskich potraw – od przystawek, przez skomponowane ze świeżych produktów sałatki i zupy, po soczyste dania główne i słodkie desery. Grecka uczta Na przystawkę zdecydować się możesz na saganki lub grillowany ser feta, albo na wyborne dolmades w sosie czosnkowym. Większy apetyt zaspokoją specjalności lokalu – grillowane soczyste ryby, mięsiwa i owoce morza, min. filet wołowy, łosoś czy krewetki królewskie. Na zakończenie greckiej uczty szef kuchni poleca baklavę lub galaktoboureko Artemisa.