Wyróżniki
Okazja, by zasmakować tradycyjnych dań kuchni polskiej, jak np. pasztet myśliwski, pierś z kurczaka w sosie z grzybów leśnych, miodownik
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
Szczegóły:
- rodzaj kuchni: polska
- skład oferty: 3-daniowa uczta dla 2 osób (zupa lub przystawka, danie główne i deser)
- oferta ważna: na miejscu
W menu do wyboru:
Zupa lub przystawka:
- pasztet myśliwski z trzech rodzajów dziczyzny podany na grzance w asyście żurawiny
- rosół z perliczki podawany z domowym makaronem
- zupa myśliwska podana z mięsem z dziczyzny, papryką i specjałami z lasu
- prawdziwy barszcz ukraiński
- stara słowiańska zupa solanka
Danie główne:
- pierś z kurczaka w sosie z grzybów leśnych z zapiekanymi ziemniakami
- ragout z sarny z korzennymi warzywami i domowymi kluskami lanymi
- pelmieni myśliwskie z mięsem dzika i grzybami leśnymi
- pelmieni z mięsem z jelenia w czerwonym winie
- pelmieni wiejskie wieprzowo-wolowe
- wareniki z perliczką i orzechem prażonym
- wareniki z białym serem, cebulą i ziemniakami
- gołąbki po ukraińsku z mięsem
Deser:
- płonąca szarlotka na ciepło podawana z lodami oraz bitą śmietaną
- fondant czekoladowy
- deser lodowy z wariacją owoców leśnych
- miodownik
Warunki
U Myśliwych
Poznańska restauracja z bogatą historią zawdzięcza swoją nazwę nie tylko atrakcyjnej lokalizacji w Domu Łowieckim. W menu króluje dziczyzna, która nie jest prostym mięsem w przygotowaniu. Nie każdy potrafi w domowych warunkach sprawić, by stało się miękkie, pyszne i kusząco aromatyczne.
Tymczasem tutaj od lat serwowane są takie rarytasy jak tatar, ragout i comber z sarny, rosół z bażanta, czernina i stek z jelenia. Karta zawiera również klasyczne dania typu pierś z kurczaka z sosem kurkowym oraz kaczka zapiekana z jabłkami i żurawiną.
Myśliwskimi frykasami można cieszyć się w nastrojowej atmosferze, ponieważ w eleganckiej restauracji znajdują się nisze oddzielające gości. Aromatyczne wspomnienie uczty pomoże zachować na dłużej wyrób zakupiony w sklepie z dziczyzną, który mieści się obok. Warto dodać, że tutejsza restauracja kilkadziesiąt lat temu była jedną z najbardziej znanych i renomowanych w stolicy Wielkopolski, a przy tym najchętniej odwiedzanych przez elity.