Wyróżniki
Nasza kuchnia bazuje zarówno na sprawdzonych, jak i nowych, ciekawych przepisach, co czyni ją bardzo interesującą
Komentarze klientów Groupon
O tej ofercie
3-daniowa uczta kuchni polskiej dla 2 osób
W skład zestawu dla jednej osoby wchodzi:
poczęstunek od szefa kuchni
wybrana zupa
drugie danie
deser
lampka wina czerwonego lub białego
3-daniowa uczta kuchni polskiej dla 4 osób
W skład zestawu dla jednej osoby wchodzi:
poczęstunek od szefa kuchni
wybrana zupa
drugie danie
deser
lampka wina czerwonego lub białego
3-daniowa uczta kuchni polskiej dla 6 osób
W skład zestawu dla jednej osoby wchodzi:
poczęstunek od szefa kuchni
wybrana zupa
drugie danie
deser
lampka wina czerwonego lub białego
Oferowane menu:
Zupy:
rosół z makaronem lub kołdunami
krem ze świeżych warzyw sezonowych z grzankami
zupa dnia polecana przez szefa kuchni
Drugie danie:
zrazy staropolskie wieprzowe, sos cygański, ziemniaki z wody z koperkiem lub kluseczki śląskie bazyliowe, buraczki
dorsz smażony, sos pomarańczowo-chilli, ryż kolorowy, surówka z marchwi z chrzanem
golonka po bawarsku, ziemniaki z wody z koperkiem
medalion z karkówki, kurki w śmietanie lub sos z leśnych grzybów, ziemniaki opiekane na maśle z ziołami, surówka z białej kapusty
stek z łososia podany na szpinaku, ziemniaki opiekane na maśle z ziołami, surówka wiosenna
roladki drobiowe z warzywami, sos pieprzowy, ziemniaki purée lub pieczone, surówka wiosenna
kotlet schabowy panierowany, kapusta zasmażana, ziemniaki purée lub pieczone
danie dnia polecane przez szefa kuchni
Deser:
jabłecznik lub sernik na gorąco z gałką lodów
panna cotta z malinami i bitą śmietaną
deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
deser dnia polecany przez szefa kuchni
Restauracja dba o dania inspirowane porami roku, dlatego dodatki do dań głównych mogą ulegać sezonowym zmianom.
Szczegóły:
- rodzaj kuchni/potrawy: polska
- oferta ważna: na miejscu
Warunki
Willa West Ende
Powstały prawdopodobnie pod koniec lat 70. XIX wieku budynek utrzymany jest w stylu włoskiego neorenesansu – po dziś dzień cieszy oczy wyjątkowym wystrojem i architektonicznymi detalami. W ciepłe dni goście wypoczywać mogą w ogrodzie, odnajdując spokój w cieniu drzew i w otoczeniu bujnej zieleni. Hotelowe pokoje i apartamenty posiadają łazienki i wyposażone są w TV oraz łącza internetowe. O podniebienia gości dba szef kuchni, serwując polskie specjały, w tym tradycyjne dania mięsne, rozmaite zakąski i aromatyczne zupy. W trosce o walory smakowe nie używa się tu półproduktów ani konserwantów. Na specjalne życzenie kucharze przygotowują potrawy dostosowane do preferencji zamawiających. W każdy piątek restauracja zaprasza na dancingi przy muzyce na żywo.