Brazylijska sztuka kulinarna czerpie swój rodowód z indiańskich, europejskich i afrykańskich tradycji kulinarnych. Będąc połączeniem tak różnorodnych smaków, potrawy z ojczyzny piłki nożnej potrafią zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy. Suszone na słońcu mięsa, egzotyczne owoce, maniok, bekon i masło – to tylko niektóre składniki sztandarowych potraw. Ponadto nie zabraknie jagnięciny, wołowiny i kurczaka spowitych oryginalnymi przyprawami. Wybierz się do restauracji brazylijskiej w Łodzi i daj się zaskoczyć niebanalnymi smakami.
Brazylijska restauracja w Łodzi
Zaskocz znajomych, rodzinę bądź najbliższą Ci osobę – oczaruj ich niebanalnymi doznaniami kulinarnymi, zabierając do brazylijskiej restauracji w Łodzi. Acarajé (ciasto z rozgniecionym fasolnikiem „czarne oczko”, wypełnione suszonymi na słońcu, rozgniecionymi krewetkami zmieszanymi z okrą, pomidorami oraz kolendrą) czy narodowa potrawa Brazylijczyków – Feijoada (m.in.: z fasoli, suszonego mięsa, wędzonych kiełbasek, goździków, liści laurowych, pieprzu, czosnku i cebuli) usatysfakcjonują nawet największych smakoszy. Jeżeli chcesz być na bieżąco ze wszystkimi oferowanymi przez Groupon okazjami, zapisz się do newslettera. Codzienna aktualizacja promocji sprawi, że nie umknie Ci żaden kulinarny majstersztyk.